Nasilnici će biti poraženi i pohapšeni: Vučić o protestima u Srbiji

© Tanjug / RADE PRELICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nasilnici nisu naneli veliku štetu, biće poraženi i pohapšeni, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Pariza, komentarišući protest u Beogradu.

Vučić je rekao da građani ne treba da se previše sekiraju i da brinu zbog događaja u Beogradu, niti zbog ishoda tih događaja.

„Ishod je jasan i nedvosmislen. Nasilnici će biti poraženi, dobar deo pohapšen i moraće da odgovaraju za sve što su počinili, u to nema sumnje“, naveo je Vučić.

Vučić je za televiziju Pink istakao da su u prethodna tri dana „sve maske pale“.

„Možete da obmanjujete nekoga jedan dan, ali onda smo videli pravo lice. Onda su počeli da se tuku između sebe desničari i levičari, fašisti i antifašisti. Kada je došlo do međusobne tuče i obračuna, izboli su se. Onaj koji je ubo drugog se uplašio i zatražio pomoć policije, a potom je i drugi, izbodeni, došao do policije, koja mu je pomogla. To su svi oni koji su danima tukli policajce, gađala svime i svačim. Policija je uhapsila i jednog i drugog, omogućila medicinsku pomoć“, rekao je predsednik Srbije.

Na konstataciju da se nož ne nosi ako se ne želi nasilje, Vučić je rekao da „nisu noževe nosili da bi lepili sličice sa fudbalskog Svetskog prvenstva“.

Naveo je da se policija večeras potpuno sklonila i da nije mogao niko nigde ni da ih primeti.

Vučić je rekao da je policija delovala večeras tek kada su nasilnici došli do vrata Skupštine, kako bi zaštitili državnu instituciju.

On je, zahvalivši se policajcima, istakao da je „ponosan na Srbiju što je trpeljiva i strpljiva“.

Vučić je poručio da će država da pobedi nasilnike i tajkunsku politiku i da je crvena linija ugrožavanje institucija i života ljudi.

Predsednik Srbije je, takođe, zamolio ljude da ne izlaze na demonstracije zbog situacije sa virusom korona.

Vučić je rekao i da su protesti koji se održavaju već četvrto veče protivzakoniti, jer nisu prijavljeni, a i da jesu, kako je naveo, država ih ne bi odobrila zbog trenutne epidemiološke situacije.

Procene su, dodao je Vučić, da se samo tokom jedne večeri okupljanja, odnosno protesta ispred Skupštine, proporcionalno se može potencijalno zaraziti 50.000 ljudi.

„Nemojte da pravite te skupove, pošto ste pričali kako je strašno kada se skupi po pet ljudi u nečijem štabu, a vi svake večeri organizovano zarazite 50.000 ljudi. Večeras je bilo nešto manje okupljenih, oko 3.000-3.020, to je računajte oko 40.000 potencijalno zaraženih“, rekao je Vučić, preneo je Tanjug.

Mnoge zemlje targetiraju Srbiju kao protivnika

Predsednik Srbije je ponovio da je u proteste u Srbiji uključen i strani faktori.

Vučić je rekao da je dovoljno da pogledate medije u inostranstvu i da vidite koje zemlje su targetirale Srbiju kao svog protivnika, kao zemlju koju treba urušiti što više.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala