Iznenadne promene: Odložili početak letova na novim linijama iz Beograda

© Sputnik / Vladimir Sergeev / Uđi u bazu fotografijaPutnički avion
Putnički avion - Sputnik Srbija
Pratite nas
Avio-kompanija „Viz er“ je iznenada odložila početak letova na novim linijama iz Beograda.

Kako portal „Aviatika“ saznaje, pomeren je početak saobraćaja do svih linija koje su ranije najavljene i one će umesto u periodu od 16. do 19. jula početi tek mesec dana kasnije.

Na sajtu ove avio-kompanije vidi se da su letovi povučeni iz prodaje i da je njihovo otpočinjanje pomereno za drugu polovinu avgusta. Letovi na linijama do Turkua, Hamburga i Kelna će tako po novom redu letenja početi 17. avgusta. Dan kasnije planirani su prvi letovi do Fridrihshafena, Lisabona i Barselone. Za 19. avgust je planiran početak letova do Brisela, a 20. avgusta i do Milana i Osla.

Nova linija do Salcburga će biti uspostavljena kako je i bilo planirano od 12. jula, ali ovu liniju će održavati avion iz tamošnje baze. Međutim, u julu su ostavljena samo dva polaska na ovoj liniji (12. i 17. jula), dok se tek od 3. avgusta vraćaju redovnom redu letenja na ovoj liniji sa po dva polaska nedeljno, ponedeljkom i petkom.

Upravo ovo ukazuje na mogućnost da će dolazak novog, trećeg aviona (Erbas A321) u beogradsku bazu kasniti i da je to razlog za pomeranje početka saobraćaja. Ne treba isključiti ni drugi razlog, kao što je smanjeno interesovanje putnika i još uvek brojne restrikcije za srpske državljane za ulazak u zemlje Evropske unije.

Na „starim“ linijama ka Dortmundu, Bazelu i Geteborgu smanjen je broj polazaka. Na liniji za Bazel ukinut je let sredom tokom poslednje dve nedelje jula, a na liniji za Geteborg je trajno do kraja oktobra ukinut let utorkom. Broj letova za Dortmund je smanjen sa pet na četiri nedeljno.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala