Šta se desilo u Nišu: Policija se povukla pred demonstrantima /video, foto/

Pratite nas
Drugu noć za redom održani su protesti u nekoliko gradova u Srbiji. Najviše incidenata i sukoba sa policijom bilo je u Beogradu i Novom Sadu. Kamenice, baklje i molotovljevi kokteli bacani su na Gradsku kuću u Novom Sadu, a u Kragujevcu je razbijeno staklo na policijskoj stanici i ubačene baklje.

U Beogradu je policija pod punom opremom za razbijanje demonstracija okupljene građane potisnula iz centra grada oko ponoći.

I pored incidenata, malo drugačija slika sinoć je došla iz Niša. Mediji su objavili da se niška policija tokom protesta u tom gradu povukla u policijsku stanicu i nije intervenisala.

Objavljen je snimak na kom se vidi kako policajci sa opremom za razbijanje demonstracija ulaze u stanicu policije dok im okupljeni građani aplaudiraju.

„Južne vesti“ su objavile da su građani išli u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama, skandirali protiv aktuelne vlasti i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i da je u nekoliko navrata grupa učesnika pokušala da izazove incidente.

U Novom Sadu na Gradsku kuću su bacane kamenice, baklje i molotovljevi kokteli, a razbijeno je staklo na ulazu u RTV.

 

© Tanjug / JAROSLAV PAPNeredi tokom protesta u Novom Sadu
Šta se desilo u Nišu: Policija se povukla pred demonstrantima /video, foto/ - Sputnik Srbija
Neredi tokom protesta u Novom Sadu

Kako javlja portal 021 u Novom Sadu je povređeno šest učesnika protesta, a povređenih policajaca nije bilo.

U novosadskoj Hitnoj pomoći rečeno je da povređeni uglavnom imaju rasekotine i slične lakše povrede.

Na protestima u Kragujevcu je razbijeno staklo na stanici policije, a u prostorije, koje se nalaze u prizemlju, ubačene su baklje.

U Beogradu je bilo više sukoba policije i demonstranata, a izvedena je i konjica. Policija je potiskivala demonstrante do ponoći, a u javnost su otišle nemile scene nasilja.

Na protestima je bilo napada na političare, ali i na više novinara iz različitih redakcija.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je cilj nasilja na protestima pokušaj da se mimo volje građana dođe na vlast.

Premijerka Ana Brnabić je kazala da nasilnog prevrata u Srbiji i anarhije neće biti.

Predsednik Srbije koji je na putu za Francusku objavio je na društvenoj mreži video u kom je kazao da će Srbija uspeti da sačuva mir i stabilnost.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala