Skok broja obolelih, Šabac novo žarište: Brnabić se nada da će nove mere dati rezultate

Pratite nas
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da poslednji podaci od večeras pokazuju priličan skok broja obolelih od virusa korona u odnosu na jučerašnji dan i izrazila očekivanje da će restriktivne mere koje su danas donete dati rezultate i doprineti smanjenju broja obolelih narednih dana.

„Večeras ponovo imamo priličan skok u odnosu na juče, neki dan imamo skok, nekim danima pad, a nama je potrebno da imamo konstantan pad nekoliko dana zaredom, da bi znali da smo na sigurnom. Borimo se, šta da radimo, drugo… Ovo je borba svih nas zajedno“, rekla je premijerka za RTS, prenosi Tanjug.

Bez policijskog časa: U Beogradu zabrana okupljanja više od 10 ljudi

Istakla je da je uvođenje restriktivnijih mera bilo neophodno i da se nada da će za pet do 10 dana one doprineti smanjenju broja zaraženih u Beogradu, gde je kaže, najkritičnija situacija.

Posle Beograda, loša situacija je i u Šapcu, dodala je.

Brnabić je rekla da bi bez ikakve sumnje zabrana kretanja i policijski čas bili najefikasnija mera i da se već u martu i aprilu pokazalo da je za kratko vreme doprinela tome da se smanji broj zaraženih.

„Moramo zajedno da pokušamo poštujemo mere i da shvatimo da je ovo borba za svakog pojedinca, važno je da imamo veću disciplinu i da merama koje ćemo poštovati ograničimo širenje virusa koji će očigledno ostati sa nama dokle god se ne nađe vakcina“, rekla je Brnabić.

Navela je da kao društvo moramo da se borimo i da se neće prezati od toga da se uvode i ostale restriktivne mere.

Kaže da je u poslednje vreme bilo primetno da su građani poštovali mere i nosi li maske u zatvorenim prostorima.

Darija Kisić Tepavčević - Sputnik Srbija
Policijski čas kraći od 14 dana ne daje efekte: Dr Kisić Tepavčević o novim merama

Brnabić je kazala da ima dovoljno zaštitne opreme i testova.

Imamo više od 208.000 testova u zalihama, a sutra nam dolaze dodatne količine, a za pet dana pet novi kontigent, istakla je Brnabić .

Rekla je i da je važno da sačuvamo privredu i nastavimo da radimo i živimo .

Upitana o protestima koji se održavaju i večeras ona je kazala da je sada najvažnija borba sa virusom korona i da oko toga mora da postoji solidarnost, da bi se pomoglo ujedno i zdravstvenim radnicima, a da će biti vremena za političke borbe.

 „Nisam srećna što se okupljaju jer svako okupljanje je i rizik, ali dokle god nose maske, poštuju mere i dokle god su protesti mirni dobro je“, rekla je ona.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala