Sistemi S-500 narednih godina u ruskoj vojsci

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaLansiranje balističke rakete operativno-taktičkog raketnog sistema "Iskander M" sa poligona u Astrahanskoj oblasti
Lansiranje balističke rakete operativno-taktičkog raketnog sistema Iskander M sa poligona u Astrahanskoj oblasti - Sputnik Srbija
Pratite nas
U narednim godinama planira se početak naoružavanja ruske vojske perspektivnim protivvazdušnim raketnim sistemima „Prometej“ namenjenim za protivvazdušne raketne snage, objavio je načelnik protivvazdušnih raketnih snaga Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije general-major Sergej Babakov.

On je objasnio da karakteristike protivvazdušnog sistema S-500 omogućavaju uništavanje aerodinamičkih i balističkih ciljeva, kao i hipersoničnog oružja svih modifikacija, uključujući i u bliskom svemiru.

„To nam daje osnov da kažemo da ovaj sistem nema pandan na svetu“, rekao je general-major za portal „Crvena zvezda“.

Glavni zadatak koji će ovaj sistem izvršavati je uništavanje balističkih raketa srednjeg dometa i, po potrebi, interkontinentalnih balističkih raketa u završnom delu njihove putanje. Osim toga, S-500 je u stanju da uništi hipersonične letelice, avione i bespilotne letelice.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala