Ruski general: Turska pokušava da pronađe „slabe tačke“ kod S-400

© Sputnik / Dmitry Vinogradov / Uđi u bazu fotografijaZenitno-raketnый kompleks S-400 vo vremя zastupleniя na boevoe dežurstvo na rossiйskoй aviabaze Hmeйmim dlя obespečeniя bezopasnosti poletov rossiйskoй aviagruppы v Sirii
Zenitno-raketnый kompleks S-400 vo vremя zastupleniя na boevoe dežurstvo na rossiйskoй aviabaze Hmeйmim dlя obespečeniя bezopasnosti poletov rossiйskoй aviagruppы v Sirii - Sputnik Srbija
Pratite nas
Testiranje S-400 omogućilo je turskim vojnicima da ocene efikasnost ruskih sistema i, verovatno, nađemo slabe tačke, izjavio je bivši savetnik komandanta protivvazdušne odbrane Kopnenih snaga SSSR general-potporučnik Aleksandar Luzan.
„Tokom testiranja protivvazdušnih raketnih sistema S-400 turska vojska je izvodila elektronska gađanja aviona. To je omogućilo da se istovremeno prouče specifičnost upotrebe, oceni efikasnost, a možda je cilj bio i da se pronađu slaba mesta sistema“, izjavio je Luzan.

General je naglasio da se iz S-400 ne može izvući tehnologije, „stoga njihove karakteristike moraju otkrivati empirijskim putem“.

Portal „Fighter Jets World“ ranije je saopštio da je turska vojska počela sa novim testiranjima protivvazdušnih raketnih sistema S-400 protiv američkih lovaca F-16 i F-4 na aviobazi Murted, nedaleko od Ankare.

Prošle godine Rusija je ispunila obaveze iz prvog ugovora o isporuci četiri divizije S-400 Turskoj, u vrednosti od 2,5 miliona dolara. U junu su Rusija i Turska postigle načelni sporazum o isporuci drugog kompleta sistema PVO.

Pročitati još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala