Putin: Nije bilo izbijanja novih žarišta kovida nakon glasanja o izmenama Ustava

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Posle glasanja o ustavnim amandmanima u Rusiji nije bilo izbijanja novih žarišta virusa korona, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa direktorkom Centralne izborne komisije Elom Pamfilovom.

„Sa stanovišta osiguravanja bezbednosti, sve je urađeno prosto savršeno. I među članovima izbornih komisija nije bilo nikakvih manifestacija vezanih za epidemiju. A posle svih ovih događaja 1. jula očigledno je da i stručnjaci, lekari, ističu da kod nas nema širenja bolesti i porasta incidencije. Naprotiv, nastavlja se dalji pad“, istakao je Putin.

On je rekao da je organizacija glasanja o izmenama Ustava bila kvalitetna i na visokom nivou i davala je je mogućnost za otvoreno izražavanje svog stava o amandmanima. Ruski lider je dodao da je ove godine situacija bila posebna, ali da je on pažljivo pratio kako je organizovan rad.  

Fasada zdanja Centralne izborne komisije (CIK) Rusije - Sputnik Srbija
Predsednica CIK Rusije: Glasanje o ustavnim amandmanima — transparentno, verodostojno i legitimno

Rad na tehnološkom i epidemiološkom nivou tokom glasanja, sa stanovišta bezbednosti, bio je idealan, istakao je predsednik.

Glasanje za izmene Ustava održano je u Rusiji od 25. juna do 1. jula, a nakon obrade 100 odsto glasačkih listića, za usvajanje amandmana glasalo je 77,92 odsto građana Rusije, a protiv je bilo 21,27 odsto. Prema izlaznim podacima CIK-a izlaznost je iznosila 67,97 odsto.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala