Novo popuštanje mera, Moskva se vraća „u normalu“

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaGradonačelnik Moskve o borbi protiv virusa korona: Najteže je bilo u maju
Gradonačelnik Moskve o borbi protiv virusa korona: Najteže je bilo u maju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin najavio je novo popuštanje mera uvedenih zbog pandemije virusa korona. Građani ruske prestonice će od 13. jula, između ostalog, moći na ulice bez maske, a počeće da rade i zabavni parkovi, kulturni centri.

Kako je naveo gradonačelnik, režim obaveznog nošenja zaštitnih maski na ulicama grada ukida se od 13. jula. Neophodno je i dalje poštovati  fizičku distancu.

I dalje će biti neophodno koristiti maske i rukavice u gradskom prevozu, medicinskim ustanovama, prodavnicama i na drugim javnim mestima.

Sobjanjin je rekao da se od 13. jula ukida ograničenje rada zabavnih parkova, parkova, kulturnih centara. Sa radom mogu da počnu i diskoteke ali je uslov da broj posetilaca ne premaši 50 odsto maksimalnog kapaciteta objekta.

Veliki skupovi na otvorenom i dalje će biti zabranjeni jer je nemoguće održati fizičku distancu.

Biće moguće i otvaranje vrtića  i dečjih centara, a ukidaju se i ograničenja rada obrazovnih institucija.

„Studenti mogu ponovo da idu na fakultet, da polažu ispite. Odluka o tome da li će to biti on-lajn ili lično je na Ministarstvu nauke i administracijama fakulteta“, navodi Sobjanjin.

Takođe, ukidaju se ograničenja i za sportske, muzičke i umetničke škole.

Kad je reč o sportskim manifestacijama, od 1. avgusta biće dozvoljeno njihovo organizovanje uz prisustvo 50 odsto publike i uz poštovanje fizičke distance.

Od 1. avgusta biće moguće organizovanje koncerata, prikazivanje filmova, održavanje predstava i druge manifestacije u objektima koji nemaju više od 3.000 mesta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala