Nemačka zaplenila server sa osetljivim podacima za Ameriku

© AP Photo / Christophe EnaNemački policajci patroliraju na francusko-nemačkoj granici nakon pucnjave u Strazburu
Nemački policajci patroliraju na francusko-nemačkoj granici nakon pucnjave u Strazburu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na zahtev vlade SAD, nemačke vlasti zaplenile su računarski server na kome se nalazio ogroman broj datoteka američkih saveznih, državnih i lokalnih agencija za sprovođenje zakona dobijenih u krađi podataka u Hjustonu prošlog meseca.

Tužilaštvo u Cvikauu, nemačkom gradu blizu češke granice saopštilo je da je server zaplenjen 3. jula na osnovu zahteva američkih vlasti.

Server je koristio kolektiv Vikiliksa za transparentnost podataka pod nazivom Distribucija uskraćenih tajni (DDoSikrets) za deljenje dokumenata koji rasvetljuju američke policijske prakse.

Podaci koji datiraju iz 1996. godine uključuju elektronsku poštu, audio i video datoteke i policijske i obaveštajne izveštaje Federalnog istražnog biroa.

Osnivač „DDoSikretsa“ Ema Best rekla je da podaci nazvani „Bluliks“ dolaze iz više od 200 agencija. Izuzete su reference na slučajeve seksualnog zlostavljanja i decu, ali imena, brojevi telefona i mejlovi policajaca nisu redigovani, rekla je Best.

Ona je dodala da je „DDoSikrets“ pribavio podatke od osobe sa strane koja je simpatizer protesta širom SAD protiv policijskih ubistava nenaoružanih crnaca, preneo je Tanjug, pozivajući se na AP.

Prema njenim rečima, neki od dosijea nude uvid u odgovor policije na te proteste.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala