„Najgnusnija laž iz kuhinje režimskih medija“: Mitropolija o optužbama da se sastaje sa opozicijom

© Foto : Mitropolija crnogorsko-primorska Mitropolija crnogorsko-primorska SPC.
Mitropolija crnogorsko-primorska SPC. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mitropolija crnogorsko-primorska negirala je optužbe da se bavi predizbornim temama kao i da je inicirala susrete bilo kojih političkih partija na temu izbora. Mitropolija ističe da su navodi o sastancima i koordinaciji Crkve sa opozicijom radi pripreme izbora „najgnusnija laž koja izlazi iz kuhinje režimskih medija i portparola vladajuće partije“.

„Niti je SPC inicirala susretanja bilo kojih političkih partija na temu izbora, ili kakve god stranačke aktivnosti. Po svojoj prirodi, Crkva, na čelu sa mitropolitom, u neprekidnom je dijalogu sa svakim ljudskim bićem od deteta do starca. Pa ako se sastanemo ponekad i sa opozicionim liderima po povodu bezakonog zakona, ne možemo se primaći broju sastanaka koje smo, na njihov zahtev, i po potrebi službe, održali sa liderima DPS, u proteklom periodu, od kada ta stranka postoji i vrši vlast u našoj zemlji“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Mitropolije.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović - Sputnik Srbija
Čekamo do Petrovdana: Amfilohije o roku za ukidanje Zakona o slobodi veroispovesti

Mitropolija navodi da, u tom smislu, ne oseća potrebu za pravdanjem, bilo kome, „a ponajmanje njima“.

„Ali radi znanja sveukupnog građanstva, moramo i dužni smo, odvojiti laž od istine. Zato smo i izrazili spremnost za dijalog sa vlašću po pitanju Zakona do Petrovdana, upravo ne želeći da taj dijalog budu zloupotrebljen i uključen u predizbornu kampanju“, kaže se u saopštenju.

Mitropolija navodi da se stranke bave svojim poslom, a narod je sa Crkvom na čelu, u hramovima, a do skora i na molitvenim litijama, tražeći promenu anticrkvenih, antievropskih i anticivilizacijskih odredbi u Zakonu o slobodi veroispovesti.

„Pitanje antiustavnog zakona moglo se rešiti dijalogom i u skladu sa međunarodnim standardima, na naše uporno insistiranje, mnogo pre ove kampanje za izbore, čiji datum raspisivanja opet nije bio ni u interesovanju ni u nadležnosti Crkve. Ali vladajuća DPS partija — niti je htela istinski dijalog oko zakona, niti dovodi u pitanje održavanje izbora usred ovih vanrednih zdravstvenih okolnosti“, konstatuje Mitrpolija.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala