Vučić: U sinoćnjim protestima bilo upliva inostranih službi /video/

© Foto : Sputnjiku ustupila Lola ĐorđevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić na današnjoj konferenciji za štampu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na današnjoj konferenciji za štampu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u sinoćnjim protestima bilo upliva ne samo kriminalnog faktora, nego i inostranih službi. On je rekao i da smo sinoć u Beogradu bili svedoci najbrutalnijeg političkog nasilja u poslednjih nekoliko godina.

„Podbacio je deo bezbednosnih službi, jer smo tek kasnije videli da je bilo upliva ne samo kriminalnog faktora, nego i upliva inostranih službi“, rekao je on u obraćanju naciji.

Predsednik je istakao da je, iako su neki pokušali da protest pravdaju pričom o virusu korona, očigledno da je to bio agresivan politički protest, pritom neprijavljen, dakle, protivzakonit.

Vučić je poručio da je Srbija u prethodnih osam godina, za razliku od nekih ranijih vremena, u potpunosti poštovala slobodu okupljanja, demonstracije, slobodu drugačijeg izražavanja i mišljenja i nikada ni na koji način nije ugrozila to pravo svojim građanima.

„Sinoć, iako su neki pokušali da pravdaju pričom o korona virusu, bili smo svedoci agresivnog političkog protesta, ne dugo po otpočinjanju protesta. Nezakonitog, neprijavljenog policiji, u suprotnosti sa svim pravnim aktima“, rekao je Vučić u obraćanju javnosti.

On je istakao da su se građani, čije nezadovoljstvo niko ne bi dovodio u pitanje, sami udaljili, a ekstremisti su, organizovano, preuzeli stvar.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala