Vanredna situacija proglašena u još tri opštine u Srbiji

© Foto : DjordjeDjokovicBolnica u Valjevu
Bolnica u Valjevu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vanredna situacija proglašena je danas u Prijepolju, Valjevu i Vladimircima zbog pogoršanja epidemiološke situacije. Time se broj gradova u kojima su uvedene vanredne mere u cilju sprečavanja širenja virus korona povećao na 20.

Neophodno je držanje distance od dva metra, nošenje maski u zatvorenom prostoru i zabranjeno je okupljanje više od pet ljudi u otvorenom i zatvorenom prostoru.

U opštini Vladimirci ukinuta je vanredna situacija koja je na snazi bila zbog poplava, a uvedena je vanredna situacija zbog povećanog broja građana koji su inficirani virusom korona.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Šabac, u Vladimircima je 16 osoba pozitivno na kovid 19. Donete su i preventivne mere za zaštitu stanovništva.

U Prijepolju su od početka epidemije zabeležena 33 slučaja infekcije novim virusom, a samo za poslednja tri dana registrovano je 11 novoobolelih.

U tom gradu pored distance, obaveznih maski i zabrane okupljanja odlučeno je i da ugostiteljski objekti rade od 7 do 22 časa.

U javnom i taksi prevozu takođe je obavezno nošenje zaštitnih maski.

Klinika za infektivne bolesti Kliničkog centra Srbija - Sputnik Srbija
Ogroman priliv pacijenata, dramatično upozorenje sa Infektivne klinike

Štab za vanredne situacije Valjeva doneo je odluku o uvođenju vanredne situacije zbog aktuelne epidemiološke situacije koja je označena kao preteća, prenosi Tanjug.

Mere između ostalog predviđaju i da u javnim parkovima i igralištima, kao i tokom vežbanja na otvorenom prostoru dozvoljeno okupljanje do pet osoba, uz odgovarajuće mere lične zaštite.

Zabranjeno je organizovanje svečanosti, kao i organizovanje sportskih i drugih zabavnih manifestacija.

Zabranjeno je korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, „Spa“ i „Velnes“ centara.

Obavezno sprovođenje mera zaštite obavezno je u verskim objektima i prilikom vršenja verskih obreda , kao i u kozmetičkim, frizerskim salonima, salonima lepote, fitnes centrima i teretanama.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala