Vučić: Svakako će biti pooštravanja mera za Beograd, ali bez policijskog časa

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će od petka svakako biti pooštravanja mera za Beograd, ali verovatno bez policijskog časa.

Predsednik Vučić je, na konferenciji za novinare, najavio da će Krizni štab sutra obavestiti javnost i da će svakako biti pooštravanja mera, ali da policijskog časa neće biti.

On je istakao da je Beograd najveći problem i da se broj obolelih uvećava, kao i da je o merama imao teške razgovore sa premijerkom i ministrom zdravlja.

„Imali smo danas teške razgovore. Sutra će biti Krizni štab, gde će se odlučiti šta će biti za petak, subotu i nedelju. Biće sigurno pooštravanja mera za Beograd. Verovatno će doneti odluku da neće biti policijskog časa, ali da će mere biti pojačane“, rekao je Vučić.

Vučić je dodao da je po tom pitanju izneo svoj stav i da misli da je bio u pravu, ali da premijerka Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar smatraju da postoji još jedna šansa da se mere pooštre, ali da ne bude policijskog časa.

„Želim da kažem građanima Srbije da sam ja protiv toga i da smatram da je jedini spas da idemo u zabranu kretanja“, kazao je predsednik Srbije.

Vučić je napomenuo da i dalje smatra da je policijski čas neophodan, imajući u vidu težinu situacije i da u bolnicama više nema mesta, ali da je, kako je naveo, za zabranu kretanja potrebno uvođenje vanrednog stanja.

Novi bilans: Zaraženo 357, preminulo 11

U poslednja 24 časa u Srbiji je zaraženo 357 ljudi, preminulo je 11, a na respiratorima je 118 osoba, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ocenjujući da je danas „drugi najgori dan od početka epidemije“ u našoj zemlji.

Vučić je, u tom kontekstu, apelovao na građane da se ne okupljaju danas, poručivši da će država dozvoliti okupljanja, ali ukoliko su bez nasilja i napada na policiju.

U međuvremenu, na sajtu Ministarstva zdravlja objavljeno je da je u poslednja 24 sata testirano 8.567 osoba, kao i da broj aktivnih slučajeva iznosi 3.173. 

Do sada je ukupno testirano 464.171 osoba, a procenat smrtnosti je dva odsto.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala