Lončar: Odluka o policijskom času u naredna dva dana, ne želimo da kažnjavamo sve

© Tanjug / RADE PRELICMinistar zdravlja Zlatibor Lončar
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar - Sputnik Srbija
Pratite nas
Konačnu odluku o uvođenju policijskog časa doneće Krizni štab u naredna dva dana, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ali nije precizirao da li će ta mera biti uvedena na teritoriji cele Srbije ističući da nije namera da se „kažnjavaju“ oni koji se pridržavaju svih epidemioloških mera.

Lončar je kazao da epidemiolozi sagledavaju stanje na terenu i podatke o broju zaraženih i testiranih, o tome gde se i kojom brzinom širi virus korona, kakva je klinička slika pacijenata i koliko se zadržavaju u bolnici, kao i kakvi su kapaciteti bolnica i gde koje mere mogu da se primene, prenosi RTS.

On je rekao da će gledati da ne budu kažnjeni svi, odnosno, kako je naveo, „neće se kažnjavati nigde niko ko se pridržavao mera, jer to nije fer i korektno“.

„Recimo u Sremskoj Mitrovici imamo dva obolela, zašto bi oni bili kažnjeni, ali zato pogledajte Beograd“, rekao je Lončar.

On je kazao da je na nadležnima da donesu sve one mere koje će da zaštite ljude.

„Da li će to nekome da bude simpatično ili neće, ja ne mogu nikog da nosim na savesti“, rekao je Lončar povod protesta u Beogradu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala