Fotografije džinovskog slepog miša prestravile mnoge korisnike interneta /foto/

CC0 / / Slepi miš
Slepi miš - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fotografije džinovskog šišmiša koje se od nedavno razmenjuju na internetu uplašile su mnoge korisnike jer ovaj sisar deluje da je veliki koliko i čovek. U svemu se krije jedan trik.

„Sećate se kada sam vam rekao da su Filipini imali šišmiše ljudske veličine? Da, o tome sam govorio“, napisao je krajem juna korisnik Tvitera AlexJoestar622. Fotografija na Tviteru zapravo se pojavila pre nekoliko godina na Reditu, kada je korisnik sa Filipina pod nadimkom Sakundes navodno našao jednu od tih životinja u svom dvorištu, prenosi portal 24sata.hr.

Zlatoglavi sitnošišmiš snimljen je na Filipinima, a fotografije su sada postale viralne na društvenim mrežama, gde mnogi nisu mogli da veruju da su stvarne.

Ugroženi biljojed, jedna od najvećih vrsta šišmiša na svetu, može imati širinu krila do 1,7 metara, a proteže se 30 cm u dužinu. Zato je jasno da perspektiva prvog kadra čini da šišmiš deluje daleko veći nego što jeste. Korisnik Redita je tada objavio još jednu fotografiju iz drugog ugla, šišmiša koji je zevao dok se budio iz sna, a tu se vidi kako životinja ipak nije tako velika.

„Uprkos veličini, ovi šišmiši su vegetarijanci i uglavnom jedu voće“, piše uz fotografije.

Ljudi su ostavljali komentare kao što su: „Ovaj šišmiš viši je od mene i prepadnuta sam koliko i impresionirana“, „Ja bih napustio zemlju“, bilo je nekih kojima se šišmiš svideo i poželeli su ga za ljubimca.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala