Sprečite bankrote i masovna otpuštanja! Turistička udruženja traže pomoć od Vlade Srbije

© Sputnik / Bojana StojadinovićAerodrom Nikola Tesla
Aerodrom Nikola Tesla - Sputnik Srbija
Pratite nas
Udruženja turističkih agencija Srbije zatražila su danas od Vlade Srbije i resornih ministarstava dodatnu pomoć u vidu bruto minimalnih plata do kraja ove godine, kao i pravnu mogućnost da zamrznu delatnost preduzeća do godinu dana kako bi sprečili bankrote i masovna otpuštanja radnika.

Zahtev je upućen premijerki Ani Brnabić, Ministarstvu finansija, Ministarstvu privrede, Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Turističkoj organizaciji Srbije i turističkoj inspekciji.

Iza zahteva za dodatnu pomoć turističkom sektoru stoji pet udruženja koja okupljaju više od 4.500 turističkih agencija u Srbiji - UTAS, Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (Juta), Poslovno udruženje turističkih agencija (ATAS), Asocijacija nezavisnih turističkih agencija (ANTAS) i Udruženje receptivnih agencija Srbije (URA).

Udruženja će nadležnim institucijama predstaviti podatke o poslovnim gubicima i obrazložiti navedene mere za koje veruju da će omogućiti opstanak većine preduzeća u turizmu, kao i očuvanje nekoliko hiljada radnih mesta, navodi se u saopštenju Udruženja turističkih agencija Srbije (UTAS).

Dodaje se da su mnoge evropske zemlje već odredile dodatnu pomoć najugroženijim sektorima u privredi, među kojima su i turizam i ugostiteljstvo.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala