Crni bilans: Petoro preminulo u Novom Pazaru, četvoro u Nišu

© Sputnik / SputnjikKovid ambulanta u Novom Pazaru.
Kovid ambulanta u Novom Pazaru. - Sputnik Srbija
Pratite nas
U poslednja 24 sata u Novom Pazaru preminulo je pet osoba koje su bile zaražene virusom korona, a u Nišu je preminulo četvoro.

Koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek rekao je na konferenciji za novinare da su među preminulima u tom gradu tri žene i dva muškarca i da su svi imali propratne bolesti, prenosi portal „B92“.

Prema njegovim rečima, u bolnici je ukupno 363 pacijenta, a osam je na respiratorima.

„Po ukupnom broju pacijenata smo druga ili treća bolnica u Srbiji“, naveo je Đerlek.

On je rekao da nema mesta panici, da je u ovom trenutku najpotrebnija tolerancija i puna saradnja medicinskih radnika i pacijenata.

Predrag Kon  - Sputnik Srbija
Kon: Epidemiolozi, pazite šta pričate

„Borićemo se da bude što manje žrtava u celom Sandžaku, jer svaki spašen život nema cenu. U Novom Pazaru je situacija stabilizovana, a radimo na stabilizaciji situacije u Sjenici i Tutinu“, rekao je Đerlek.

On je apelovao na građane da se jave čim osete prve simptome virusa korona, jer u teškom stanju može da bude kasno.

Na konferenciji u Kliničkom centru Niš saopšteno je da su u prethodna 24 časa u toj zdravstvenoj ustanovi umrle još četiri osobe od posledica kovida 19, prenosi „N1“.

U tom kliničkom centru trenutno je zbrinuto 226 pacijenata, od kojih šestoro ima tešku kliničku sliku i nalaze se na respiratoru.

Saopšteno je i da je u Vranju hospitalizovan 141 pacijent, u Leskovcu 95, a u Surdulici 55.

Iz KC Niš ističu da u prethodnih nedelju dana kroz prijemno-trijažnu ambulantu prosečno prolazi 80 do 120 pacijenata dnevno, što je, kako ističu, veći intenzitet nego u prvom piku epidemije u aprilu.

Virus korona je dosad potvrđen kod ukupno 32 zdravstvena radnika KC Niš, jedan je preminuo, dok se jedan medicinski tehničar nalazi na respiratoru.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala