Kremlj odgovorio da li će DNR i LNR ući u sastav Rusije

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaKremaljski dvorac u Moskvi
Kremaljski dvorac u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov saopštio je da nema informacije o tome da se radi na zbližavanju Rusije i Donbasa, kako je juče saopštio bivši premijer samoproglašene Donjecke narodne republike (DNR) Aleksandar Borodaj.

Peskov je podsetio da su mnogi stanovnici samoproglašene republike sa jugoistoka Ukrajine dobili rusko državljanstvo.

„Znamo da je odluka o dodeljivanju državljanstva doneta vodeći se isključivo humanitarnim idejama, nakon što je te građane faktički odbacila njihova zemlja pod pretnjom uništenja. Što se tiče nekih koraka, defakto koraka u pravcu Rusije – nemam informacije o tome“, rekao je Peskov novinarima.

On je dodao da će Rusija nastaviti da pomaže Donbasu, jer nema značajnog napretka u rešavanju situacije.

„Znate da je Rusija pružala i da će nastaviti da pruža humanitarnu pomoć stanovnicima te dve samoproglašene republike. Nastaviće sa tim, jer, nažalost, nema značajnog napretka u pravcu rešavanja situacije na jugoistoku Ukrajine“, objasnio je Peskov.

On je dodao da nije postignut napredak na pregovorima savetnika lidera „normandijske četvorke“ u Berlinu, ali da krivac za to nije ruska strana, jer Rusija nije postavila nikakve ultimatume.

Međutim, kako je naglasio, Ukrajina je odavno trebalo da realizuje obaveze koje je ranije preuzela na sebe u cilju regulisanja situacije u Donbasu.

Ranije je bivši premijer samoproglašene Donjecke narodne republike (DNR) Aleksandar Borodaj izjavio na kongresu ruske partije „Rodina“ da će dve republike iz Donbasa uskoro ući u sastav Rusije.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala