Premijer Bugarske pozvan na saslušanje

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaBojko Borisov
Bojko Borisov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bugarsko tužilaštvo pozvalo je premijera zemlje Bojka Borisova na saslušanje u okviru istrage protiv preduzetnika Plamena Bobokoba. Saslušanje je zakazano za 7. jul, saopštilo je tužilaštvo.

 

„U vezi sa izjavama optuženog Plamena Bobokoba koje je dao za medije, Specijalno tužilaštvo obaveštava da će 07.07.2020. premijer Republike Bugarske Bojko Borisov biti pozvan na saslušanje u svojstvu svedoka“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Podsetimo, krajem juna na saslušanje je pozvana i ministarka spoljnih poslova Bugarske Ekaterina Zaharijeva. Ona je potvrdila da je preduzetnik Bobokov u razgovoru sa njom insistirao da se za ambasadore imenuju osobe koje su njemu u interesu.

Prošle sedmice Bobokov je izjavio da se obraćao Borisovu za pomoć u vezi sa rešavanjem problema sa libijskim tankerom, koji je bio zadržan u Bugarskoj. On je medijima pokazao prepisku sa premijerom. Kasnije je Borisov potvrdio da je bio u kontaktu sa bugarskim preduzetnikom, istakavši da rukovodstvo bilo koje zemlje održava kontakte sa predstavnicima poslovnih krugova zemlje. On je skrenuo pažnju na to da je Bobokov bio u kontaktu i sa predsednikom Bugarske Rumenom Radevom, čiju je prepisku tužilaštvo nedavno objavilo.

Kao odgovor na to, Radev je pozvao da se objavi cela njegova prepiska sa Bobokovim, uključujući i njegove odgovore na te poruke.

Pročitajte još:

 

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala