Juriš na granicu pre „spuštanja rampe“: Srbi pušteni da uđu u Grčku /video/

© AFP 2023 / SAKIS MITROLIDISGrčka granica
Grčka granica - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski državljani koji čekaju u redu normalno će preći granicu sa Grčkom, a to im je usmenim putem i saopšteno, rečeno je grčkom portalu „Njusit“ na bugarsko-grčkom graničnom prelazu Promahonas.

Na graničnom prelazu je od ranih jutarnjih sati čekalo stotine naših državljana, koji su satima bili zarobljeni na granici između Grčke i Bugarske.

Redovi su ogromni, jer su tu i građani iz drugih zemalja čije su granice otvorene, pa je stvorena opšta konfuzija, piše ovaj portal.

Kako se objašnjava, državljani Srbije blokirali su prelaz koji je otvoren za državljane EU, te su službenici zbog opšte konfuzije odlučili da ih nešto pre sedam sati jutros ipak puste da prođu granicu.

Odluka da se grčka granica sa Srbijom zatvori od šest sati ujutro i da se naredi da srpski državljani ne prolaze kroz Promahonas je doneta, ali to se još uvek nije dogodilo, čemu svedoče i naši građani koji po društvenim mrežama javljaju da su prošli ovaj prelaz i nakon šest sati.

Da li će granice ostati zatvorene i da li su vlasti dozvolile samo da kolona automobila koji su čekali a nisu uspeli do šest da uđu u ovu zemlju, slobodno prođu ostaje da se vidi.

Pročitajte još: 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala