Srpske žene i deca ponovo na meti: Strašne pretnje u Hrvatskoj

© YouTube/1NetPacHrvatska zastava
Hrvatska zastava - Sputnik Srbija
Pratite nas
U blizini jednog biračkog mesta u Splitu ispisana je stravična poruka u kojoj se preti silovanjem Srpkinja i njihove dece, kakva je i ranije viđena u hrvatskoj javnosti. Pošto su mediji izvestili o tome grafit je obrisan.

Poruka puna mržnje i pretnje bila je ispisana na asfaltu nedaleko od splitske Osnovne škole „Kman-Kocunar“, koja je i jedno od biračkih mesta u Splitu, prenosi Tanjug. 

Protiv nepoznatog počinioca biće podignuta prijava, prenosi portal „Dalmacija danas“ pozivajući se na navode gradskih vlasti.

Jerko Kurevija, zadužen za odnose sa javnošću u policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, rekao je da su komunalne službe uklonile grafit, a da su policijski službenici izašli na mesto događaja i da se sprovode mere i radnje iz nadležnosti policije.

„Dalmacija danas“, pozivajući se na lokalno stanovništvo, navodi da gnusni grafit nije nastao danas, nego tu stoji od završetka aktualne školske godine, ali nije poznato zašto se do sada nije reagovalo.

Ovo nije prvi put da se Srpkinjama i njihovoj deci preti silovanjem. Nedavno su navijači Dinama na zagrebačkoj Kustošiji razvili transparent sa istom stravičnom porukom.

Inače, fotografiju ove poruke objavio je ranije danas hrvatski portal srpskog nedeljnika „Novosti“, a dobio ju je od jednog čitaoca.

taj portal piše da je grafit iz Splita samo još jedan dokaz u nizu koji potvrđuje da antisrpstvo i šovinizam u hrvatskoj javnosti, nažalost, nisu nikakav incident nego raširena i uobičajena pojava.

„Naročito je toksično što je grafit ispisan pored škole, obrazovne ustanove koja pripada deci, kojoj se tako šalje poruka o prihvatljivosti mržnje u našoj zemlji, a ujedno i pored birališta, dakle tamo gde ga danas može videti veliki broj građana koji će izaći na izbore“, ističu sa tog portala.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala