Superdeka: Ima 106 godina, preživeo je špansku groznicu, a sada pobedio i koronu

© AP Photo / Chinatopix Lekari
Lekari - Sputnik Srbija
Pratite nas
Indijac star 106 godina može da ponese titulu superdeka. On je kao dete preživeo špansku groznicu 1918. godine, a sada je pobedio i koronu.

Ovaj superdeka izlečen je i otpušten iz bolnice u kojoj su na lečenju od kovida-19 ostali njegov sin (70), supruga i drugi članovi porodice, takođe oboleli od ove bolesti, pišu indijski mediji.

„On je do sada jedini pacijent koji je preživeo i špansku groznicu i novi virus korona. Ne samo da se oporavio, već se oporavio brže od mlađih članova svoje porodice“; rekao je jedan od lekara Klinike „Radživ Gandi“.

Lekari su bili iznenađeni njegovim oporavkom, jer mu je zbog godina imunitet oslabljen.

Kako su rekli, ne postoji zvanična potvrda da je ovaj starac bio bolestan od španske groznice, jer ne postoji dokumentacija iz tog vremena. Međutim, kako je tada imao četiri godine, vrlo je verovatno da je bio zaražen virusom španske groznice koji je pogađao decu i mlade.

Španska groznica, koja je u tri talasa tokom 1918. odnela između 17 i 40 miliona života, u zavisnosti od procena, veoma teško je pogodila Indiju. Kako se smatra, čak petina svetskih žrtava bila je u toj zemlji.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala