„Moždani virus za budale“: Ilon Mask izvređao Noama Čomskog i komunizam

© REUTERS / AAP/Ben MacmahonIzvršni direktor kompanije "Tesla" Ilon Mask
Izvršni direktor kompanije Tesla Ilon Mask  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ekscentrični preduzetnik Ilon Mask nije ublažavao svoje reči dok se izjašnjavao o čuvenom lingvisti i kognitivnom naučniku Noamu Čomskom. Čomski je u prošlosti kritikovao Maskove neurotehnološke projekte.

Vlasnik „Spejs eksa“ i „Tesle“ Ilon Mask podelio je na Tviteru post sa naslovom „Sedam stvari koje treba da zna svako dete“. Jedna od njih glasi: „Komunizam je propao svaki put kad je pokušano da se uspostavi“. U sledećem tvitu, Mask je napisao: „Beleška sa strane: Čomski je bezveznjak“.

Slažući se sa Maskom, bihejvioralni psiholog Gad Sad je tvitnuo da je Čomski „izgovarao sulude stvari o politici više od 50 godina“. Mask mu je odgovorio: „On je moždani virus za budale“, prenosi RT.

Maskov tvit izazvao je podeljenja mišljenja korisnika te društvene mreže. Neki su tražili da objasni svoje negativno mišljenje o filozofu. „Opet blatite ime umesto da date racionalnu kritiku stavova“, napisao je jedan korisnik.

Čomski koji se smatra vodećim intelektualcem levice, nije odgovorio na Maskov napad. Njih dvojica su se sukobljavali u prošlosti, a biznismen je prošle godine nazvao Čomskog „zlikovcem socio-ekonomske teorije“.

Čuveni profesor lingvistike sa MIT univerziteta Noam Čomski bio je otvoreno skeptičan prema perspektivi Maskove neurotehnološke kompanije „Neuralink“. Mask je tvrdio da bi njegov projekt mogao pomoći razvoju neverbalne komunikacije između dva uma u skorijoj budućnosti, ali Čomski nije delio njegov optimizam.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala