„Formula 1“ u znaku protesta protiv rasizma, Puškov: Nove pseudo-vrednosti

© Sputnik / Artur Lebedev / Uđi u bazu fotografijaPilotы prinimaюt učastie v gonke na 16-om эtape čempionata mira po kolьcevыm avtogonkam v klasse "Formula-1" VTB Gran-pri Rossii 2019 na trasse "Soči Avtodrom"
Pilotы prinimaюt učastie v gonke na 16-om эtape čempionata mira po kolьcevыm avtogonkam v klasse Formula-1 VTB Gran-pri Rossii 2019 na trasse Soči Avtodrom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prva trka „Formule 1“ u ovoj sezoni održana je danas u Austriji, a svi vozači su nosili crne majice s natpisom „End Racism“ a jedan deo njih je i kleknuo na jedno koleno u znak protesta protiv rasizma, podstaknuti nedavnim ubistvom Afroamerikanca Džordža Flojda. Za ruskog senatora Alekseja Puškova to je početak ekspanzije novih pseudo-vrednosti.

Među onima koji su odbili da to učine su bili Kimi Raikonen, Maks Verstapen, Šarl Lekler, Danil Kvjat, Antonio Đovinaci i Karlos Sainc.

Kako prenose ruski mediji, oni su to odbili uz obrazloženje da podržavaju borbu protiv rasizma ali da se ona mora voditi u svakodnevnom životu a ne kroz neke formalne gestove.

Luis Hamilton, jedini crni vozač „Formule 1“ nosio je majicu na kojoj je spreda pisalo „Black Lives Matter“ (Crni životi su važni) a pozadi „End Racism“ (Zaustavite rasizam).

On se u proteklom periodu često oglašavao komentarišući ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda, a u učestvovao je i u maršu u znak protesta protiv rasizma u Londonu.

Sve ovo podstaklo je i ruskog senatora na komentar.

„Ovo je tek početak ekspanzije novih pseudo-vrednosti. Biće i kazni za one koji ne prihvate. Mehanizam su – međunarodne organizacije“, naveo je  on na Telegramu, prenosi „Vzgljad“.

Uvođenje kaznenih mera samo je pitanje vremena, uveren je on.

Neredi u SAD

Afroamerikanac Džordž Flojd preminuo je 25. maja u bolnici u Mineapolisu, posle intervencije belog policajca Dereka Šovina koji je prilikom hapšenja gotovo devet minuta držao koleno na njegovom vratu, uprkos Flojdovim povicima da ne može da diše.

Protesti i neredi koji su počeli u Americi nakon ubistva Džordža Flojda ubrzo su se raširili po celom svetu.  

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala