Zaharova: Amerika sama sebi organizovala obojenu revoluciju

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države su primenile na sebe formulu obojenih revolucija, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

Zaharova je izjavila u četvrtak da je Rusija prilično „upoznata sa njihovim formulama obojenih revolucija“.

„Ne čini li vam se da su oni (SAD) sada jednostavno primenili kod sebe formulu obojenih revolucija i svu tehnologiju, koju si ikada koristili bilo gde u svetu?“, rekla je ona ruskim medijima.

Zaharovoj se čini, izučavajući situaciju u SAD, da su Amerikanci „tu matricu primenili na sebe“. Kako je rekla portparolka, „teško je reći kako će se to završiti, s obzirom na razmere“.

Povodom komentara SAD na izmene u Ustavu Rusije, portparolka je izjavila da bi bolje bilo da se Vašington pozabavi svojim unutrašnjim problemima, koji „zvone poput alarma“.

„Sada je pravo vreme da se Stejt department, Bela kuća i sve druge čudesne organizacije koje beskonačno dele savete napregnu i da ipak savladaju najdublji unutrašnji raskol u Sjedinjenim Američkim Državama“, rekla je Zaharova za Jutjub kanal „Solovjov lajv“.

Ona je takođe pozvala Ameriku da se „smiri i prihvati kao činjenicu ono što je i sama smislila pre nekog vremena, a poslednjih godina je redovno isticala: ne treba se mešati u unutrašnje stvari drugih država“.

Podsetimo, je pres-služba Stejt departmenta u četvrtak je saopštila da je Amerika zabrinuta zbog glasanja za izmene u Ustavu Rusije, a posebno zbog „potencijalne mogućnosti“ da Vladimir Putin ostane predsednik do 2036. godine.

S tim u vezi, iz Moskve su poručili da Vašington nikako ne treba da brine o političkom uređenju u Rusiji.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala