Za 24 sata preminulo pet osoba u Novom Pazaru

© Sputnik / SputnjikKovid ambulanta u Novom Pazaru.
Kovid ambulanta u Novom Pazaru. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Do preseka u 10.00 časova, u poslednja 24 sata u Opštoj bolnici u Novom Pazaru preminulo je još pet osoba od posledica izazvanih virusom korona, a trenutno je na respiratoru jedan pacijent, saopštio je koordinator te zdravstvene ustanove Mirsad Đerlek.

U bolnici u Novom Pazaru je hospitalizovano 205 pacijenata pozitivnih na virus korona, a u toj zdravstvenoj ustanovi leče se i pacijenti iz Sjenice, pa je tako, prema rečima Đerleka, ta bolnica postala regionalna.

"Zdravstveni radnici su nam preumorni, ali imamo i brojnu rodbinu pacijenata koja je stalno prisutna. Molim sve za strpljenje i spuštanje tenzija", kazao je Đerlek i najavio da će u bolnicu u Pazar danas stići još 10 respiratora.

Takođe, Đerlek je najavio i da će u toku dana biti montirana vojna bolnica sa 150 ležajeva, sa kojom će doći 25 vojnih lekara i 15 tehničara.

"Osnovaćemo i dva šatora ispred infektivnog za trijažu sa šest doktora. Mislim i ubeđen sam da možemo da budemo mirniji u odnosu na prethodni period", poručio je Đerlek.

Za 24 sata preminule tri osobe u KC Niš i jedna u Vranju

Od juče u 12.00 sati do današnjeg preseka u isto vreme, odnosno za 24 sata, od posledica virusa korona, preminule su tri osobe u Kliničkom centru Niš i jedna osoba u Vranju, rečeno je na konferenciji za medije održanoj u Nišu.

U KC Niš trenutno je na lečenju 154 pacijenta sa simptomima virusa korona koji je potvrđen kod 75 pacijenata.

Pet pacijenata je u izuzetno teškom opštem stanju i nalaze se na respiratoru.

Takođe, kako je rečeno, hospitalizovano je i desetoro dece, od kojih je jedno pozitivno na kovid-19 i svi su u dobrom stanju.

Tokom jučerašnjeg dana, sa simptomima je primljeno 28 pacijenata, od kojih je za 11 potvrđeno da su pozitivni.

Pomoćnik generalnog direktora Kliničkog centra Niš Goran Stanojević naveo je da je među zaposlenima u KC trenutno kovid pozitivno 12 lekara i osam medicinskih sestara i tehničara i da je do sada izlečeno 49 lekara, 59 medicinskih sestara i tehničara i dvoje pomoćnih radnika.

U dve kovid bolnice u Vranju ukupno je hospitalizovano 95 pacijenata, od čega je 54 sa potvrđenim prisustvom kovida-19, a među hospitalizovanim nema dece zaraženim virusom, naveo je Stanojević.

Kako je naveo, u kovid bolnici u Leskovcu ukupno je hospitalizovano 69 pacijenata, od kojih 40 ima koronu, dok je u kovid bolnici u Surdulici trenutno hospitalizovano 35 pacijenata, od toga 28 sa virusom.

Stanojević je naglasio da Klinički centar Niš za sada ima dovoljno ljudstva i lekara i medicinskih sestara i podsetio da je primljen 121 lekar i 89 sestara, te da ukoliko bude bilo potrebe, KC ima mogućnosti da angažuje dodatne lekare i drugo medicinsko osoblje.

Podvukao je da je klinička slika obolele dece u blažoj formi i da su oni stabilno, van životne opasnosti.

Stanojević je rekao i da se osoblje koje ima neka pridružena oboljenja smešta u nekovid sistem.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala