Otac Gojko Perović: Spiskovi podrške još jedan dokaz da su litije pokrenule građansku Crnu Goru

© Sputnik / Radoje PantovićOtac Gojko Perović
Otac Gojko Perović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pisma podrške raznih profesija i spiskove sa njihovim imenima vidim kao još jedan u nizu dokaza da su litije pokrenule građansku snagu Crne Gore, i da na delu imamo upravo građansku homogenizaciju društva, a ne etničku, nacionalnu, pa eto čak ni versku, poručio je rektor cetinjske Bogoslovije Gojko Perović.

„Zašto kažem – homogenizaciju, i zašto je uopšte to bitno ili potrebno sada? Objedinjenje što više građana oko jednog istog cilja, vraća veru u stabilnost i napredak društva u kom živimo. U ovom slučaju – objedinjuju se svi, bez razlike Crnogorci, Srbi, Muslimani…. vernici, agnostici ili ateisti…. oko pitanja da li nam treba Ustav jednak za sve, i trebaju li nam, na osnovu takvog Ustava, zakoni koji će se jednako odnositi na sve? Očigledno je da je narod u litijama, svojim mirnim a upornim protestima, pokrenuo građansku snagu koja vapije za stabilnošću i za vladavinom prava“, naveo je Perović u izjavi dostavljenoj „Vijestima“.

On smatra da na drugoj strani stoji gola sila i selektivna pravda.

„Evo sinoć se sva represivna sila ove države okomila na porodicu crnogorskog oficira koji je podržao litije. Uprkos preporukama našeg ombudsmana da je oficirima crnogorske vojske dozvoljen takav ljudski i građanski angažman, Uprava policije nad porodicom Kasalica trenira strogoću i pokazuje mišiće – postajući tako, umesto faktora društvene stabilnosti i bezbednosti, uzrok osećaja opšte nesigurnosti“, ističe Perović.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala