Zaharova Americi: Pozabavite se svojim unutrašnjim problemima

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je, povodom komentara SAD na izmene u Ustavu Rusije, da bi bolje bilo da se Vašington pozabavi svojim unutrašnjim problemima.

Sjedinjene Američke Države su u četvrtak izrazile zabrinutost povodom glasanja o izmenama u Ustavu Rusije, a posebno povodom mogućnosti da Vladimir Putin ostane predsednik Rusije do 2036. godine, saopštila je portparolka Stejt departmenta Morgan Ortagus.

„Dala bih im savet da reše svoje probleme. Makar unutrašnje, o spoljnom okviru u principu ne govorimo. Unutrašnji problemi zvone poput alarma. Izađite na kraj s njima, čitav svet ćuti iščekujući. Sada je pravo vreme da se Stejt department, Bela kuća i sve druge čudesne organizacije koje beskonačno dele savete napregnu i da ipak savladaju najdublji unutrašnji raskol u Sjedinjenim Američkim Državama“, rekla je Zaharova za Jutjub kanal „Solovjov lajv“.

Prema njenim rečima, SAD treba da žive onako kako njima odgovara, samo u okvirima svoje države, u okvirima sopstvenih granica.

„Da li im se dopada tako da žive? Neka žive tako. To je njihova stvar, njihova zemlja, njihov narod – Sjedinjenih Američkih Država koji itekako dobro vidi ono što se tamo događa“, rekla je Zaharova.

Ona je dodala da SAD daju primedbe drugim zeljama koje tokom poslednjih deset ili petnaest godina više liče na „pouke, naravoučenija ili dreku“.

Glasanje za izmene Ustava Rusije održano je od 25. juna do 1. jula. Za izmene je glasalo 77,92 odsto Rusa, protiv njih je bilo 21,27 žitelja Rusije. Prema podacima Centralne izborne komisije Rusije, izlaznost je bila 67,97 odsto.                                                                                                                                                                                                  

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala