Stejt department: Haftarova armija spremna za dijalog pod okriljem UN

© REUTERS / Esam Omran Al-FetoriLibijska nacionalna armija
Libijska nacionalna armija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Libijska nacionalna armija pod komandom Halife Haftara potvrdila je tokom pregovora s predstavnicima SAD da je za dijalog pod okriljem Ujedinjenih nacija. Obe strane su potvrdile nameru da doprinesu smirivanju sukoba u Libiji, saopštio je Stejt department.

Predstavnici američke administracije i Libijske nacionalne armije su u sredu održali virtuelni sastanak, na kojem su razmatrali mogućnost demobilizacije ustanika u Libiji.

Ambasada Rusije u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Rusija odgovorila Americi: Optužbe na račun Libije su laž

„Delegacija Libijske nacionalne armije je informisala američku delegaciju o svojim obavezama u okviru dijaloga pod okriljem Ujedinjenih nacija i svojim predlozima koji su usmereni na postizanje napretka u reformama u oblasti bezbednosti, kao i o naporima u vezi s razoružavanjem, demobilizacijom i reintegracijom“, navedeno je u saopštenju.

Sjedinjene Američke Države je predstavljao direktor Saveta za nacionalnu bezbednost, general-major Migel Korea, zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Henri Vuster i američki ambasador u Libiji Ričard Norland.

Libijsku nacionalnu armiju je predstavljao general Aun el Fardžani, generalni sekretar te armije Abdulah el Karim Hadi i direktor Kancelarije generalnog komandanta LND, general Hejri el Tamimi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala