Simonjan: Čekamo da se borbi protiv RT-a pridruži i Estonija

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaGlavna urednica RT-a i Sputnjika Margarita Simonjan
Glavna urednica RT-a i Sputnjika Margarita Simonjan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavna urednica RT-a i MIA „Rosija sevodnja“ Margarita Simonjan, izjavila je, povodom stava šefa litvanske diplomatije o radu ovih ruskih medija u njegovoj zemlji, da očekuje se Litvaniji i Letoniji u borbi protiv RT-a i uskoro priključiti i Estonija.

Šef litvanske diplomatije Linas Linkjavičus izjavio je da je lokalnoj komisiji za radio i televiziju preporučio da zabrani emitovanje RT-a.

Odmah za Letonijom o zabrani RT-a razmišlja i Litvanija. Čekamo da se akciji usmerenoj na zaštitu arapskog i hispanojezičkog stanovništva od RT-a uskoro priključi i Estonija“, napisala je Margarita Simonjan na Tviteru.

​Letonsko regulatorno telo ranije je zabranilo emotivanje televizijskih kanala RT, RT HD, arapskog i španskog kanala te televizije, RT Dokumentari i RT TV. Odluka je obrazložena time što ovi televizijski kanali, navodno, pripadaju generalnom direktoru MIA „Rosija sevodnja“ Dmitriju Kiseljovu koji je pod sankcijama Evropske unije.

Kiseljov je generalni direktor MIA „Rosija sevodnja“, dok je na čelu RT-a Margarita Simonjan, koja nije pod sankcijama EU. Ove kompanije su dva zasebna pravna lica.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala