RT pokreće medijsku školu za ruske regionalne novinare i blogere

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaLogo televizije RT
Logo televizije RT - Sputnik Srbija
Pratite nas
Televizijski kanal RT kanal pokreće besplatnu medijsku školu „RT-Region“, gde će novinari i blogeri iz ruskih regiona naučiti kako da kreiraju jedinstveni sadržaj, kao i kako da regionalne vesti podignu na federalni nivo, saopšteno je na sajtu RT.
„Polaznici medijske škole 'RT – Region' naučiće kako da izveštavaju o regionalnim vestima na federalnom nivou, moći će da snime neobičan prilog, ili da montiraju viralni video. Takođe će naučiti kako da stvore jedinstveni sadržaj za društvene mreže. Poznati novinari i menadžeri u medijima razgovaraće sa učesnicima o pravnim aspektima rada i psihologiji profesije“, navedeno je u saopštenju.

Prema rečima glavne urednice TV kanala RT Margarite Simonjan, koje su prenete u saopštenju, polaznici neće morati da idu nikuda, predavači će sami dolaziti kod njih i ispričati im šta su oni naučili na RT.

RT je 2016. godine otvorio „Školu“ za novinare početnike i blogere u Moskvi. U januaru 2020. godine pokrenuta je onlajn-škola RT – autorske obuke i vebinari postali su dostupni polaznicima iz celog sveta.

Od kada je škola otvorena, oko 500 osoba iz 20 zemalja školu je završilo redovno i vanredno. Neki  od onih koji su diplomirali dobili su priliku da se pridruže RT timu.

Učešće u projektu „RT – Region“ je besplatno, izbor polaznika se vrši na osnovu konkursa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala