Putin: Rukovodstvo zemlje mora da učini sve da opravda poverenje građana

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin
Ruski predsednik Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin poručio je, povodom rezultata glasanja o izmenama Ustava, da je Rusija još ranjiva i da joj je neophodna unutrašnja stabilnost i vreme za jačanje svih njenih institucija. Kako je rekao, rezultati su pokazali da velika većina građana veruje da vlast može da obavlja svoj posao bolje.

Rusko rukovodstvo na svim nivoima mora da učini sve kako bi opravdalo poverenje građana.

Putin je zahvalio građanima na tome što su glasali.

„Pre nego što počnemo sa radom, hoću svim građanima Rusije da zahvalim, želim da kažem: ‘Puno hvala za podršku i poverenje’“, rekao je predsednik Rusije.

On je konstatovao da se savremena Rusija još nalazi u fazi oblikovanja, uključujući i njen politički sistem.

„Posle raspada, rušenja Sovjetskog Saveza po istorijskim merilima prošlo je malo vremena i savremena Rusija se bezuslovno još nalazi u stadijumu oblikovanja, formiranja. To se tiče svih aspekata našeg života, i političkog sistema i privrede itd.“, rekao je Putin tokom sastanka sa predstavnicima Organizacionog komiteta „Pobeda“.

Predsednik Rusije je istakao da razume i one koji su glasali protiv predloženih izmena.

„Imamo još mnogo nerešenih problema – to je istina. Ljudi se često suočavaju sa nepravdom, bezosećajnošću, nemarom. Mnogi još žive veoma teško, a na nama, rukovodstvu zemlje, se često čini da radimo sve što je u našoj moći. Ali, nije tako. Život pokazuje nešto drugo, pokazuje da često ne radimo dovoljno a treba da delujemo brže, preciznije, organizovanije i efikasnije“, rekao je on.

Za izmene u Ustavu Rusije glasalo je 77,92 odsto državljana Rusije, dok je protiv bilo 21, 27 odsto građana, pokazuju podaci Centralne izborne komisije Rusije nakon obrade 100 odsto glasačkog materijala.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala