POKS nije prešao cenzus

© Tanjug / TANJA VALICGlasanje na izborima u Srbiji
Glasanje na izborima u Srbiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Koalicija „Za kraljevinu Srbiju“ (POKS) nije prešla cenzus od tri odsto ni posle ponovljenih izbora za Skupštinu Srbije. Kako je saopšteno, toj koaliciji je nedostajalo nekoliko hiljada glasova da pređe cenzus.

POKS smatra da bi izborni rezultat bio sigurno bolji i dovoljan za prelazak cenzusa da je ponovljene izbore RIK zakazao u nedelju, a ne radnim danom i u momentu kada ponovo raste broj zaraženih virusom korona, što je, smatraju, izazvalo malu izlaznost.

„Na ponovljenim izborima poboljšali smo izborni rezultat i bili treći po broju glasova, ali ipak nedovoljno da pređemo izborni cenzus. Učvrstili smo svoju četvrtu poziciju na političkoj sceni, posle samo tri godine delovanja i to smatramo velikim uspehom“, saopštio je predsednik POKS-a Žika Gojković.

Dodao je da je važno i to što su uspeli da otvore bitnu temu u srpskom društvu, a koja je bila zabranjena 75 godina — da li Srbija treba da bude republika ili da se obnovi monarhija.

Koaliciju „Za kraljevinu Srbiju“ čine POKS, Monarhistički front princa Vladimira Karađorđevića i Srpski pokret monarhista.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala