Građani Srbije mogu da uđu u Nemačku ako ispunjavaju neki od tri uslova

© Foto : Flickr/marijananaZastave Srbije i Nemačke
Zastave Srbije i Nemačke - Sputnik Srbija
Pratite nas

Nemačka je donela odluku da ublaži mere ograničenja za srpske državljane. Sa popuštanjem mera počinje se već od danas i u Nemačku će moći da uđu naši državljani, doduše, pod određenim okolnostima.

„Nemačka će za ulazak iz Srbije postepeno ublažiti mere ograničenja. Počevši od 2. jula, biće dozvoljen ulazak iz Srbije na osnovu nacionalne vize u svrhu spajanja porodice supružnika i maloletne dece sa licima koja se već nalaze u Nemačkoj“, navodi se na zvaničnoj stranici Ambasade Nemačke u Beogradu na Fejsbuku.

Takođe, dozvoljen je ulazak za visokokvalifikovana lica sa nostrifikovanom diplomom visokoškolske ustanove ili sa diplomom o završenom stručnom obrazovanju, ukoliko nisu dobili potvrdu o delimičnom priznavanju istovetnosti diplome, a mogu dokazati da postoje hitne ekonomske razloge za njihov odlazak u Nemačku.

Kako navode, ulazak će biti olakšan i studentima.

„I studentima će biti olakšan ulazak u Nemačku, s tim da su sva lica koja iz Srbije dolaze u Nemačku dužna da se pridrže kućne izolacije u trajanju od 14 dana“, navode iz Ambasade.

„Za sva druga putovanja koja nisu preko potrebna, ostaju na snazi ograničenja kretanja za ulazak u Nemačku zbog povećanog broja novozaraženih u Srbiji“, navodi se u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala