Lukaševič: Pariz kreira neprijateljsku atmosferu oko RT-a i Sputnjika

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaŠtand RT Francuska na međunarodnom sajmu audio-vizuelnog sadržaja u Kanu
Štand RT Francuska na međunarodnom sajmu audio-vizuelnog sadržaja u Kanu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zvaničnici Francuske stvaraju neprijateljsku atmosferu oko televizijskog kanala RT i agencije Sputnjik, pozivajući se na neproverene glasine, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri OEBS-u Aleksandar Lukaševič.

Prema njegovim rečima, položaj RT-a i Sputnjika u Francuskoj je i dalje težak. Novinari televizijskog kanala, bez obzira na novinarske akreditacije i pres-kartice, i dalje nemaju pristup Jelisejskoj palati i drugim državnim ustanovama, naveo je Lukaševič.

© Sputnik / Kirill KallinikovZvanični predstavnik Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije Aleksandar Lukaševič na brifingu u Moskvi
Lukaševič: Pariz kreira neprijateljsku atmosferu oko RT-a i Sputnjika - Sputnik Srbija
Zvanični predstavnik Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije Aleksandar Lukaševič na brifingu u Moskvi

„Francuski zvaničnici i dalje stvaraju neprijateljsku atmosferu oko tih medija, često pozivajući javnost da ih bojkotuje. Oni se, pritom, rukovode isključivo glasinama koje, uzgred, nijednom nisu potvrđene tokom za sve vreme postojanja ovih medija“, rekao je Lukaševič.

Položaj ruskih medija na Zapadu tokom poslednjih godina postaje sve teži. U novembru 2016. godine Evropski parlament je usvojio rezoluciju u kojoj je navedeno da je neophodno suprotstavljati se ruskim medijima, a kao glavne pretnje u tom dokumentu su navedeni RT i Sputnjik.

Niz zapadnih političara, uključujući američke senatore i kongresmene, kao i predsednika Francuske, optuživali su Sputnjik i RT da su se mešali u izbore u SAD i u Francuskoj, ali nisu navodili nikakve dokaze za te tvrdnje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala