Upoznala Epstajna sa Klintonom: Uhapšena Britanka iz elitnog društva zbog podvođenja maloletnica

Pratite nas
FBI je danas uhapsio Gislejn Maksvel, bivšu devojku Džefrija Epštajna i članicu visokih krugova britanskog društva, koja se nalazi pod optužbama da je podvodila maloletnice i organizovala orgije sa njima, izvestio je AP.

Maksvelova, koja je godina živela sa Epstajnom i često s njim putovala po svetu, uhapšena je jutros u Nju Hempširu. Ona negira bilo kakvu umešanost u Epstajnovo seksualno zlostavljanje ili saznanje o njemu.

Svedoci opisuju Maksvelovu kao „visoko rangiranu Epstajnovu saradnicu u poslovima podvođenja maloletnica“, koja je nadzirala i trenirala maloletnice i prikrivala nezakonite radnje od nadležnih bezbednosnih službi.

Maksvelova je ćerka pokojnog britanskog medijskog mogula Roberta Maksvela.

Smatra se da je ona upoznala Epstajna s mnogim njenim bogatim i moćnim prijateljima, uključujući Bila Klintona i vojvodu od Jorka (koji je u sudskim dokumentima optužen da je seksualno zlostavljao maloletnicu u američkom domu Džefrija Epstajna, iako je sud naknadno odbacio optužbe protiv vojvode), prenosi Bi-Bi-Si.

Gospođa Maksvel je uglavnom bila van javnosti od 2016. godine.

U intervjuu za Bi-Bi-Si prošle godine, vojvoda od Jorka rekao je da se sastao sa gospođom Maksvel pre nego što je Epstajn uhapšen i optužen.

Epstajn se ubio u federalnom zatvoru u Njujorku prošlog leta dok je u pritvoru čekao na početak suđenja, a njegova smrt podstakla je niz teorija zavere, pošto ga stražari navodno nisu posećivali čitavu noć, a kamere u blizini njegove ćelije nisu radile.

Tajni sudski dokumenti o kontroverznom bogatašu objavljeni su, inače, samo dan pre njegove smrti.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala