Crna Gora zabranjuje skupove na otvorenom, prete rigorozne kazne

© Tanjug / MARIJA PETROVICSkupština Crne Gore
Skupština Crne Gore - Sputnik Srbija
Pratite nas
Uprava za inspekcijske poslove će od večeras rigorozno novčano kažnjavati svako kršenje naredbi o sprečavanju širenja kovida 19, saopšteno je iz Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti.

Na sednici, kojom je predsedavao predsednik Milutin Simović, doneta je odluka o zabrani okupljanja na javnim i otvorenim površinama, ponovnom obaveznom korišćenju zaštitnih maski na javnim mestima i u zatvorenom prostoru i privremenoj promeni režima ulaska putnika u Crnu Goru iz Bosne i Hercegovine.

Kad je reč o javnim okupljanjima zabranjeni su politički skupovi na otvorenim javnim mestima; prisustvo gledalaca na sportskim događajima; verski skupovi na otvorenim javnim mestima osim na površinama pripadajućih verskih objekata;primanja saučešća, privatni skupovi (svadbe, maturske večeri, rođendani i sl.). Javna okupljanja u zatvorenom prostoru obavljaju se tako da na njima može biti najviše 200 lica uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra i drugih preporuka u skladu sa odgovarajućim uputstvima IJZCG.

Uprava za inspekcijske poslove će već od večeras, čim stupi na snagu Zakon o dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, rigorozno novčano kažnjavati kršenje naredbi o sprečavanju širenja virusa korona, saopštilo je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti, objavljeno je na nalogu Vlade Crne Gore na Tviteru.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala