Apel britanskih i evropskih parlamentaraca signal da je Đukanović izgubio podršku Zapada?

© SputnikOd četvrtka do četvrtka
Od četvrtka do četvrtka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novi pritisci na Srbiju zbog Kosova i Metohije, upozorenja zapadnih parlamentaraca da su ugrožena prava hrišćana u Crnoj Gori, izglasavanje Zakona o istopolnim brakovima u toj zemlji ali i optužbe Vašingtona o navodnoj zaveri Rusije i talibana u Avganistanu protiv američkih vojnika su teme koje su obeležile prethodnu nedelju.

Svoje viđenje o njima izneo nam je politikolog Aleksandar Pavić. Njega smo u emisiji „Od četvrtka do četvrtka“ pitali da sa kakvim bi pritiscima Srbija mogla da se suoči u narednom periodu, a koji su u vezi sa dijalogom Beograda i Prištine? Da li je upozorenje britanskih i evropskih parlamentaraca signal da je Milo Đukanović izgubio podršku Zapada?

Rusija je dobila faktički novi Ustav u kojem se naglašava da su im preci ostavili „ideale i veru Boga“ i da je brak definisan samo kao savez muškarca i žene, dok je crnogorska Skupština usvojila Zakon o istopolnim brakovima – kakav zaključak možemo da izvučemo, kojim vrednostima treba težiti? Šta je cilj Pentagonovog izveštaja o bezbednosti u Avganistanu u kome se navodi da je Rusija politički podržavala avganistanski radikalni pokret „Taliban”? Kakvu poruku šalje Turska zahtevom da Aja Sofija, trenutno muzej, ponovo postane džamija?

Emisiju slušajte na frekvencijama radija Studio B u 21 čas i gledajte na našem kanalu Sputnjik Srbija na Jutjubu. Uređuje je i vodi Nataša Milosavljević.

Intervju Aleksandar Pavić

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala