Aksjonov o rezultatima glasanja na Krimu: Adekvatan odgovor svim neprijateljima Rusije

© Sputnik / Igorь Russak / Uđi u bazu fotografijaBalon na kome piše Krim na proslavi ujedinjenja poluostrva i Sevastopolja sa Rusijom
Balon na kome piše Krim na proslavi ujedinjenja poluostrva i Sevastopolja sa Rusijom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izmene Ustava na Krimu podržalo je 1,1 milion građana, a lider Krima Sergej Aksjonov kaže da tako visoka podrška predstavlja adekvatan odgovor svim neprijateljima Rusije.
„Krimljani su aktivno učestvovali na glasanju što je još jedna potvrda visokog nivoa poverenja u predsednika Rusije i inicijativa koje je predložio. Krimljani su još jednom izrazili svoj stav: želimo zauvek da budemo sa našom otadžbinom. To je adekvatan odgovor svim neprijateljima i Krima i Rusije“, napisao je Aksjonov na društvenoj mreži „V kontakte“.

Izmene Ustava podržalo je 90,07 izašlih birača, tj. 1,1 milion građana s pravom glasa, doj je protiv bilo 9,08 odsto, odnosno 111 hiljada.

Rezultate izbora na Krimu prokomentarisao i ruski senator Aleksej Puškov.

Prema njegovom mišljenju, ma šta u Ukrajini govorili o glasanju na Krimu, Krimljani su potvrdili pripadnost poluostrva Rusije.

„Na Zapadu su govorili: treba proveriti volju Krimljana. Evo, proverena je. Glasanje o izmenama Ustava - to je glasanje za tu Rusiju u kojoj oni žele da žive“, rekao je Puškov.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala