Simonjanova: Sputnjik je odavno zabranjen u Letoniji, ali je i dalje efikasan resurs

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaGlavna urednica RT-a i Sputnjika Margarita Simonjan
Glavna urednica RT-a i Sputnjika Margarita Simonjan  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavna urednica televizije RT i novinske agencije „Rusija sevodnja“ Margarita Simonjan izjavila je da su lokalne vlasti u Letoniji odavno blokirale Sputnjik, ali da ga to ne sprečava da bude efikasan resurs.

Ona je istakla da se u mnogim zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza Sputnjik nalazi na prvom mestu po broju publike.

„Sada su zabranili svih sedam RT TV kanala. Nijedan od njih se ne emituje na njihovom, pa čak ni na ruskom jeziku. Kako je poznato, RT je međunarodni medij i izveštava na engleskom, španskom, arapskom. Očigledno da je Letonija veoma zabrinuta da će njeno stanovništvo koje govori arapski poslušati RT i tamo nešto napraviti“, rekla je Simonjanova za „Rusiju 1“.

Podsetimo, Nacionalni savet za elektronske medije u Letoniji doneo je odluku da zabrani emitovanje sedam TV kanala medijske grupe RT u svojoj zemlji. Kako se navodi, reč je o TV kanalima  RT, RT HD, RT Arabic, RT Spanish, RT Documentary HD, RT Documentary, RT TV. Odluku su objasnili činjenicom da kanali navodno pripadaju generalnom direktoru MIA „Rusija sevodnja“ Dmitriju Kiseljovu, kome je EU uvela sankcije.

Međutim, kako je sam rekao, Kiseljov nema nikakve veze sa medijskom kućom RT, čiji je glavni urednik Simonjanova. Protiv nje EU nije uvela nikakve sankcije.

Kiseljov je rekao da je odluka Letonije smešna i dokazuje neobaveštenost njihovih vlasti.

Vlasti baltičkih zemalja više puta su ometale rad ruskih medija.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala