Otvoren Evzoni: Srpski turisti od danas mogu i bržim putem do Grčke

© AP Photo / Nikolas GiakoumidisGranični prelaz Evzoni
Granični prelaz Evzoni - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dilema da li će od danas srpski turisti koji kreću put Grčke na letovanje moći to da čine kraćim i bržim putem preko Severne Makedonije po svemu sudeći je razrešena.

„Autobus učesnika naše humanitarne akcije je prešao jutros Evzoni... Kontrola je trajala 45 minuta, tj. čekanje na prelazu... Posle skeniranja kodova od tri osobe odustaše od daljeg skeniranja... Testiranja nije bilo“, napisali su administratori Fejsbuk grupe „Lajv from Gris“ koja tradicionalno donosi proverene informacije sa lica mesta.

Na drugoj strani, putnici koji su "igrali na sigurno", te se opredelili za put preko Bugarske i graničnog prelaza Kulata - Promahonas, kažu da su granicu prešli za manje od pola sata.

„Upravo smo prešli Promahonas, stigli oko 6.00 po lokalnom, sve završili oko 6.20. Kao i do sada, bugarski policajac uzme pasoš, pošalje vas da se parkirate i vratite po pasoš kod grčkog policajca. Niko ne pita za Kju-ar kod, niko nikog ne šalje na testiranje (bar ne u tih 20 minuta koliko smo bili tamo), iako je štand za testiranje postavljen. Mi smo krenuli sinoć jer su ljudi pisali da štand za testiranje postavljaju tek kasnije, ali eto, i u 6.00 je bio tamo“, opisali su svoje iskustvo drugi srpski turisti.

Da je Evzoni u funkciji potvrdili su i iz „Nikane“.

„Ono što je dobro jeste da Evzoni radi. Nadamo se da će tako biti i nadalje. Nema gužve, nema čekanja, nema testiranja (za sada)“, saopštili su naši turistički radnici iz Grčke.

Ipak, kako sami kažu, još je mnogo nedoumica posebno oko čuvenog kju-ar koda pošto se pri popunjavanju formulara juče nije dala mogućnost prelaska preko Evzonija, prenosi Blic.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala