Nove mere Vlade Srbije u sredinama gde je vanredna situacija

© Tanjug / TANJA VALICKovid ambulanta u Beogradu
Kovid ambulanta u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
U jedinicama lokalne samouprave u kojima je zbog epidemije korone proglašena vanredna situacija zabranjeno je okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako se ne mogu sprovesti mere zaštite, ugostiteljski objekti radiće od 7 do 20 časova, a neće biti svečanosti, sportskih i zabavnih manifestacija, odlučila je danas Vlada Srbije.

Vlada Srbije je na sednici propisala posebne mere zaštite stanovništva od zarazne bolesti kovid 19 u onim jedinicama lokalne samouprave u kojima je zbog epidemije proglašena vanredna situacija.

Kako bi se zaustavilo dalje širenje i prenošenje zaraze Vlada je, između ostalog, odlučila da se u ovim lokalnim samoupravama zabrani okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite, a neće biti moguće ni organizovanje svečanosti, kao ni sportskih i zabavnih manifestacija.

Ograničen je rad ugostiteljskih objekata od 7 do 20 časova.

Kada je reč o predškolskim i obrazovnim ustanovama, neophodna je puna primena svih preventivnih mera.

U obrazovnim ustanovama biće odložena okupljanja, a prijemni i drugi ispiti biće sprovedeni uz primenu svih mera lične zaštite - fizička distanca od dva metra, obavezno nošenje maske i rukavica.

Korišćenje otvorenih i zatvorenih bazena, spa i velnes centara za sada nije moguće, ali će uz sprovođenje mera zaštite (maske i rukavice) i dalje raditi kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, fitnes centri i teretane, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima, preneo je Tanjug.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala