Misterija u Kanadi: Ko seče glave morskim lavovima, da li je serijski ubica ili nešto drugo /video/

Pratite nas
Obezglavljena tela najmanje pet morskih lavova nađena su na pacifičkim obalama Kanade, na ostrvu Vankuver. U toku je istraga ove misterije u Kanadi koja traje već nekoliko meseci, a policija istražuje ko seče glave morskim lavovima, da li je u pitanju serijski ubica, neko ko odseca glave već uginulim životinjama ili je u pitanju neki drugi uzročnik.

Kanadski stručnjaci za morske životinje ubeđeni su da su morskim lavovima glave namerno odsečene i da je to učinio čovek, prenosi kanadska televizija CTV.

Ana Hol, zoolog specijalizovan za morske sisare, kaže da postoji jasna šema na koji način su morskim lavovima odsečene glave.

„Jasno je da se radi o namernom odsecanju glava, bilo da je to uradila jedna osoba ili grupa ljudi“, rekla je ona.

Kako je dodala, na osnovu slika koje su joj dostavili meštani ostrva, na udaru je vrsta poznata kao Štelerovi morski lavovi, koja živi na Pacifiku između Severne Amerike, Japana i Rusije i koja je na ivici da se nađe na listi ugroženih vrsta.

Slični misteriozni događaji javljali su se i ranije u Kanadi, prenosi kanadski javni servis CBC. Tako su na Ostrvu Vankuver pronađeni obezglavljeni morski lavovi i 2013. godine, a sledeće godine su nađeni i u Kvebeku.

Tada su stručnjaci, kao što je Stiven Ler, profesor veterine na Montreal univerzitetu, izneli teoriju da se možda radi o delu divljih strvinara, koji se hrane telima uginulih životinja.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala