Maske, medved Daša i kosmonauti na biralištima – Rusi na glasanju o izmenama Ustava

Pratite nas
U Sputnjikovoj galeriji pogledajte ruske državljane na biralištima kako bi učestvovali u glasanju o promenama ruskog ustava, kao i zanimljive prizore koje smo zabeležili.

Promena Ustava predviđa i da na vlasti u Rusiji mogu biti samo patriote – zvaničnici ne mogu raditi za interese drugih država, imati dvojna državljanstva i račune u stranim bankama.

Pored toga, u predlogu promene Ustava se traži da niko ne može da otuđi nijedan deo ruske teritorije, što znači da će Krim i Kurilska ostrva na koja pretenduju Ukrajina i Japan biti maksimalno zaštićeni.

Putin nije isključio mogućnost da se kandiduje za predsednika u slučaju da se usvoje ustavni amandmani, ali je takođe i više puta rekao da će Ustav biti promenjen samo ako to potvrdi narod Rusije.

Izmene, između ostalog, predviđaju i socijalne garancije koje podrazumevaju usklađivanje penzija sa ličnim dohocima zaposlenih, kao i da minimalna zarada ne sme da bude niža od granice siromaštva, uvođenje shvatanja braka kao zajednice muškarca i žene i da dete mora da ima mamu i tatu, a ne roditelja broj jedan i dva. Osim porodičnih vrednosti, izmene predviđaju i uvođenje „vere u Boga“, pravo svakog na medicinsku pomoć, očuvanje prirodnih bogatstava i kulturnog nasleđa itd.

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Vladimir Putin tokom glasanja o izmenama i dopunama Ustava Ruske Federacije.
Predsednik Vladimir Putin tokom glasanja o izmenama i dopunama Ustava Ruske Federacije. - Sputnik Srbija
1/16
Predsednik Vladimir Putin tokom glasanja o izmenama i dopunama Ustava Ruske Federacije.
© Sputnik / Roscosmos / Uđi u bazu fotografijaKosmonaut Anatolij Ivanišin iz svemira glasa na izborima o izmenama Ustava Ruske Federacije.
Kosmonaut Anatolij Ivanišin iz svemira glasa na izborima o izmenama Ustava Ruske Federacije. - Sputnik Srbija
2/16
Kosmonaut Anatolij Ivanišin iz svemira glasa na izborima o izmenama Ustava Ruske Federacije.
© Sputnik / Andrei Kasprishin / Uđi u bazu fotografijaZamenik direktora zoološkog vrta u Barnaulu, Aleksandar Čebotarjov, prisustvuje glasanju u svom gradu u društvu medveda Daše.
Zamenik direktora zoološkog vrta u Barnaulu, Aleksandar Čebotarjov, prisustvuje glasanju u svom gradu u društvu medveda Daše. - Sputnik Srbija
3/16
Zamenik direktora zoološkog vrta u Barnaulu, Aleksandar Čebotarjov, prisustvuje glasanju u svom gradu u društvu medveda Daše.
© Sputnik / Dmitry Astakhov / Uđi u bazu fotografijaRuski premijer Mihail Mišustin na glasanju o izmenama Ustava Ruske Federacije.
Ruski premijer Mihail Mišustin na glasanju o izmenama Ustava Ruske Federacije.
 - Sputnik Srbija
4/16
Ruski premijer Mihail Mišustin na glasanju o izmenama Ustava Ruske Federacije.
© Sputnik / Alexei Druzhinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Vladimir Putin stiže na biračko mesto kako bi glasao o izmenama i dopunama Ustava Ruske Federacije.
Predsednik Vladimir Putin stiže na biračko mesto kako bi glasao o izmenama i dopunama Ustava Ruske Federacije. - Sputnik Srbija
5/16
Predsednik Vladimir Putin stiže na biračko mesto kako bi glasao o izmenama i dopunama Ustava Ruske Federacije.
© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaTabla Centralne izborne komisije Rusije sa podacima iz svake regije i procentom glasova o izmenama Ustava.
Tabla Centralne izborne komisije Rusije sa podacima iz svake regije i procentom glasova o izmenama Ustava. - Sputnik Srbija
6/16
Tabla Centralne izborne komisije Rusije sa podacima iz svake regije i procentom glasova o izmenama Ustava.
© Sputnik / Vitaliy Ankov / Uđi u bazu fotografijaNa biračkom mestu u ruskom regionu Vladivostok svaki birač je morao da dezinfikuje ruke pre glasanja.
Na biračkom mestu u ruskom regionu Vladivostok svaki birač je morao da dezinfikuje ruke pre glasanja.
 - Sputnik Srbija
7/16
Na biračkom mestu u ruskom regionu Vladivostok svaki birač je morao da dezinfikuje ruke pre glasanja.
© Sputnik / Evgeny Biyatov / Uđi u bazu fotografijaGlasanje o izmenama ruskog Ustava u Moskvi.
Glasanje o izmenama ruskog Ustava u Moskvi. - Sputnik Srbija
8/16
Glasanje o izmenama ruskog Ustava u Moskvi.
© Sputnik / Andrei Kasprishin / Uđi u bazu fotografijaZamenik direktora zoološkog vrta u Barnaulu Aleksandar Čebotarjov sa medvedom Dašom na izbornom mestu u ruskom regionu Barnaul.
Zamenik direktora zoološkog vrta u Barnaulu Aleksandar Čebotarjov sa medvedom Dašom na izbornom mestu u ruskom regionu Barnaul.
 - Sputnik Srbija
9/16
Zamenik direktora zoološkog vrta u Barnaulu Aleksandar Čebotarjov sa medvedom Dašom na izbornom mestu u ruskom regionu Barnaul.
© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Uđi u bazu fotografijaDevojka sa psom glasa na izborima o izmenama i dopunama Ustava Rusije na biračkom mestu u Moskvi.
Devojka sa psom glasa na izborima o izmenama i dopunama Ustava Rusije na biračkom mestu u Moskvi. - Sputnik Srbija
10/16
Devojka sa psom glasa na izborima o izmenama i dopunama Ustava Rusije na biračkom mestu u Moskvi.
© Sputnik / Anna Ratkoglo / Uđi u bazu fotografijaMuškarac glasa na biračkom mestu postavljenom u Ruskoj ambasadi u Pekingu u Kini.
Muškarac glasa na biračkom mestu postavljenom u Ruskoj ambasadi u Pekingu u Kini.
 - Sputnik Srbija
11/16
Muškarac glasa na biračkom mestu postavljenom u Ruskoj ambasadi u Pekingu u Kini.
© Sputnik / Alexei Danichev / Uđi u bazu fotografijaGlasanje o izmenama ruskog Ustava u Sankt Petrburgu.
Glasanje o izmenama ruskog Ustava u Sankt Petrburgu. - Sputnik Srbija
12/16
Glasanje o izmenama ruskog Ustava u Sankt Petrburgu.
© Sputnik / Vitaliy Ankov / Uđi u bazu fotografijaPre glasanja, temperatura svakog građanina merena je na izbornom mestu.
Pre glasanja, temperatura svakog građanina merena je na izbornom mestu. - Sputnik Srbija
13/16
Pre glasanja, temperatura svakog građanina merena je na izbornom mestu.
© Sputnik / Evgeniй Epančincev / Uđi u bazu fotografijaŽena sa maskom glasa na biračkom mestu naselju Ugdan, Zabajkalski kraj, Rusija.
Žena sa maskom glasa na biračkom mestu naselju Ugdan, Zabajkalski kraj, Rusija. - Sputnik Srbija
14/16
Žena sa maskom glasa na biračkom mestu naselju Ugdan, Zabajkalski kraj, Rusija.
© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaU informativnom centru Centralne izborne komisije Rusije u Moskvi.
U informativnom centru Centralne izborne komisije Rusije u Moskvi.  - Sputnik Srbija
15/16
U informativnom centru Centralne izborne komisije Rusije u Moskvi.
© Sputnik / Alehandro Martinez Velez / Uđi u bazu fotografijaGrađani Ruske Federacije glasaju o odobravanju izmena i dopuna Ustava Rusije na biračkom mestu u Ambasadi Rusije u Španiji.
Građani Ruske Federacije glasaju o odobravanju izmena i dopuna Ustava Rusije na biračkom mestu u Ambasadi Rusije u Španiji. - Sputnik Srbija
16/16
Građani Ruske Federacije glasaju o odobravanju izmena i dopuna Ustava Rusije na biračkom mestu u Ambasadi Rusije u Španiji.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala