Lončar: Bolnica u Novom Pazaru ima najviše opreme od svih bolnica u Srbiji

© Sputnik / SputnjikGrađani Novog Pazara za vreme posete Ane Brnabić i Zlatibora Lončara.
Građani Novog Pazara za vreme posete Ane Brnabić i Zlatibora Lončara. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da će cela Opšta bolnica u Novom Pazaru od danas postati kovid bolnica, da ima dovoljno opreme za narednih par nedelja i da će će tokom dana u taj grad stići 14 lekara i medicinskih tehničara iz Kragujevca koji će pomoći u borbi protiv virusa korona.

„Odgovorno tvrdim da bolnica u Novom Pazaru ima najviše opreme od svih bolnica u Srbiji, to je jedina istina“, rekao je Lončar.

Lončar je u uključenju za RTS apelovao na sve građane da ne šire paniku i dezinformacije i da, bez provere, ne prihvataju „zdravo za gotovo“ vesti koje se šire po društvenim mrežama.

„Premijerka i ja smo se juče uverili da opreme u Novom Pazaru ima dovoljno ne samo za narednih par dana, već narednih nedelja. Informacije koje se pojavljuju na društvenim mrežama nisu validne informacije koje treba prihvatiti zdravo za gotovo i pustiti to kao vest“, rekao je Lončar.

Ministar je rekao da u Novom Pazaru već ima medicinskih radnika iz unutrašnjosti, a da će danas oko 15 sati tamo stići i devet lekara i pet medicinskih sestara i tehničara iz Kragujevca.

Od danas će cela bolnica u Novom Pazaru biti kovid bolnica, a ostali pacijenti će biti raspoređeni na druga mesta.

„Svi kapaciteti bolnice u Novom Pazaru biće za kovid pacijente“, kazao je Lončar i dodao da se od juče primaju i novi lekari i sestre, preneo je Tanjug.

„Molim sve da ne šire paniku i dezinformacije, da nešto što se pojavljuje na društvenim mrežama nije validno i mora zvanično da se proveri. Odgovorno tvrdim da bolnica u Novom Pazaru ima najviše opreme od svih bolnica u Srbiji“, rekao je Lončar.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala