Konkurs „Andrej Stenjin“: Pokrenuto onlajn glasanje

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaIzložba fotografija na proglašenju pobednika konkursa "Andrej Stenjin-2019" u Državnom istorijskom muzeju u Moskvi
Izložba fotografija na proglašenju pobednika konkursa Andrej Stenjin-2019 u Državnom istorijskom muzeju u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Internet-korisnici moći će da, prema tradiciji, odrede najbolji rad među onima koji su ušli u uži izbor konkursa „Andrej Stenjin“ za 2020. godinu - za njih je pokrenuto onlajn-glasanje na ruskoj i engleskoj verziji sajta konkursa, saopštila je pres-služba međunarodne informativne agencije MIA „Rusija sevodnja“.

Za onlajn-glasanje na ruskoj (https://stenincontest.ru/winners2020/) i engleskoj verziji sajta (https://stenincontest.com/winners2020/) potrebno je da učesnici imaju nalog na jednoj od sledećih društvenih mreža: VKontakte, Fejsbuk, Tviter ili kineski servis Veibo. Glasanje je otvoreno do 23:59 po moskovskom vremenu 31. jula, a pobednik će biti proglašen početkom avgusta, dok će autor najpopularnije fotografije na internetu dobiti diplomu konkursa.  

Prema mišljenju organizatorke konkursa „Andrej Stenjin“, rukovodioca službi vizuelnih projekata „Rusija sevodnja“ Oksane Olejnik, onlajn-glasanje pruža mogućnost internet-publici da vodi raspravu sa stručnim međunarodnim žirijem, birajući svog favorita.

„Danas, kada svi mogu da slikaju klikom na dugme kamere na mobilnom uređaju, mnogi sude o fotografiji, pritom često (to čine) znalački i sa dobrim ukusom. Naš konkurs bira sve najbolje što postoji u svetu savremenog foto-novinarstva za mlade i neverovatno nas zanima kako izbor konkursa procenjuje gledalac, za koga su fotografije i nastale“, izjavila je Olejnikova.

Ona je dodala da je stručni žiri formirao uži spisak i da će o nagradama, koje je žiri takođe odredio, biti saopšteno u septembru.

„A onlajn-glasanje će pokazati koji će rad biti najubedljiviji i najistaknutiji za internet-publiku. Pozivamo sve ljubitelje fotografije da učestvuju u njemu i nestrpljivo iščekujemo rezultate!“, rekla je ona.

Konkurs će u septembru objaviti pobednika na sajtu stenincontest.ru, a tada će u Moskvi biti otvorena izložba dobitnika nagrade.

Konkurs „Andrej Stenjin“ – „vetar u leđa“ mladim fotografima

Cilj međunarodnog konkursa fotoreportaže „Andrej Stenjin“ je da podrži mlade fotografe i skrene pažnju javnosti na izazove savremenog foto-novinarstva.

Reč je o platformi za mlade fotografe - talentovane, senzibilne i otvorene za sve što je novo, a čime se može skrenuti pažnja na ljude i događaje u našoj okolini.

U 2020. godini, generalni medijski partneri konkursa su informativni portal Vesti.Ru i ruska državna televizija „Rusija kultura“.

Međunarodni medijski partneri konkursa su: informativna agencija i radio Sputnjik, novinska agencija „Askanjuz“ (Askanews), medijski holding „Independent medija“ (Independent Media), novinska agencija „Notimeks“ (Notimex), novinska agencija ANA, televizija i portal RT, „Šangajska medijska mreža“ (Shanghai United Media Group SUMG), internet-portal lista „Čajna dejli“ (China Daily), internet-portal „Pejpr“ (The Paper), medijska mreža „Majadin“ (Al Mayadeen), novinska agencija „Prensa Latina“ (Prensa Latina), novinska agencija „Njuz van“ (News1), internet-portal „Di-bi-dablju“ (DBW), portal „Brazil247“ (Brasil247). Medijski partneri konkursa su: časopis „Nacionalna geografija Rusije“ (National Geographic Rossiя), portal „Rašn foto“ (Russian Photo), portal „Photo-study.ru“, foto-škola Akademija fotografije, informativni portal „Mladi novinari“ (YOung JOurnalists), časopis „Fotoargenta“ (Fotoargenta), Klub foto-novinarstva Nju Delhi, časopis „Enfok vizual“ (Enfoque Visual), časopis „LF“ (LF Magazine), a međunarodna platforma-partner je Festival „Foton“ (PhotON).

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala