Drama na Evzoniju: Srbima ponovo zatvorili granicu sa Grčkom, otvaranje 15. jula

© AP Photo / Nikolas GiakoumidisGranični prelaz Evzoni
Granični prelaz Evzoni - Sputnik Srbija
Pratite nas
Grci su od danas otvorili mnoge granične prelaze među kojima i Evzoni, najveći prelaz između Grčke i Severne Makedonije. Srpski turisti su javili da su od ponoći do jutarnjih časova automobili i autobusi iz Srbije bez problema ulazili u Grčku preko graničnog prelaza Evzoni, da bi oko 10.30 stigla šokantna vest sa lica mesta.

„Važna informacija za Evzoni prelaz. Od pre nekoliko minuta Evzoni prelaz je opet zatvoren za turiste i ne može da se uđu u Grčku preko Evzonija! Molimo Vas da podelite ovu objavu i da javite ako znate nekoga da se uputio preko tog prelaza! Ulazak je moguć samo preko Bugarske i prelaza Promahonas“, objavili su naši turistički radnici iz Grčke.

Rampa do 15. jula

Prema za sada još nezvaničnim informacijama, „policajci i carinici na Evzoniju su oko 10.30 časova dobili dopis iz Atine da se neće dozvoljavati ulaz turistima na ovom graničnom prelazu do 15. Jula“.

„Istina je da je Evzoni danas prepodne zatvoren za srpske turiste. Očekujemo da od grčkih vlasti dobijemo zvanično obaveštenje i objašnjenje“, rekao je za Blic Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (JUTA), koji se službeno nalazi na Skijatosu.

Srpski turisti koji se vraćaju iz Grčke mogu iz ove zemlje na Evzoniju da uđu u Severnu Makedoniju, te tim putem nastave ka Srbiji, ali ne i u suprotnom smeru.

Za sve one koji su već stigli do Evzonija, ili se nalaze u njegovoj blizini, makedonski prijatelji savetuju dva najbrža načina da se domognu bugarsko-grčke granice, odnosno prelaza Kulata - Promahonas: jedan preko Đevđelije, a drugi preko Skoplja.

Dakle, svi koji su krenuli, ili se spremaju da krenu put Grčke, ukoliko ne žele da se kockaju, bolje je da idu na sigurnu varijantu i na nešto duži i sporiji put preko Bugarske, odnosno prelaza Kulata-Promahonas.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala