Tri ruska prototipa vakcine protiv korone uspešno testirana

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaLaborant naučno-istraživačke laboratorije u Kazanju radi na ispitivanju vakcine protiv virusa korona
Laborant naučno-istraživačke laboratorije u Kazanju radi na ispitivanju vakcine protiv virusa korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tri prototipa vakcine protiv virusa korona uspešno su testirana, izjavio je generalni direktor ruskog centra „Vektor“ Rinat Maksljutov.
„To su najnapredniji preparati sa stanovišta dobijenih rezultata“, rekao je on.

Maksljutov je precizirao da u centru nekoliko grupa radi na vakcinama nove generacije, tačnije ukupno preko 100 zaposlenih.

„Najvažnije je obezbediti zaštitu od obolevanja onih koji će biti vakcinisani, a stvaranje bezbednog preparata koji će biti u stanju da formira tu zaštitu je i najsloženije“, rekao je on.

Testiranja vakcine protiv virusa korona u Rusiji - Sputnik Srbija
Nakon primanja vakcine protiv virusa korona ─ dobrovoljci u Rusiji se osećaju dobro

Potpredsednica vlade Rusije Tatjana Golikova ranije je centar „Vektor“ nazvala  jednim od lidera kada je reč o stvaranju vakcine protiv kovida 19.

Maksljutov je, takođe rekao da je u Rusiji otkriveno već preko 100 sojeva novog virusa korona.

„Nakon pojave obolelih u Rusiji izdvojili smo sojeve virusa korona, trenutno ih imamo preko 100“, izjavio je generalni direktor.

Operativni štab je u ponedeljak saopštio da je broj zaraženih od virusa korona u protekla 24 sata u Rusiji se povećao za 6.719 i ukupno iznosi 641.156, kao i da je ukupno od virusa od početka pandemije umrlo 9.166 ljudi.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala