Sedam crnogorskih policajaca nogama, rukama i pendrecima tukli Pljevljaka /video/

© Foto : YouTube/Rokaj RobijoHD / printscreenSedam crnogorskih policajaca nogama, rukama i pendrecima tukli Pljevljaka
Sedam crnogorskih policajaca nogama, rukama i pendrecima tukli Pljevljaka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najmanje sedam policajaca tuklo je 13. maja u Pljevljima nogama, rukama i pendrecima 21-godišnjeg O.M. iako on nije pružao nikakav otpor, čime su prekoračili ovlašćenja i povredili prava tog mladića, konstatovao je Savet za građansku kontrolu rada policije.

Savet za građansku kontrolu rada policije istakao je da očekuje reakciju Odeljenja za unutrašnju kontrolu policije, prenosi „Politika”.

Prema njihovim podacima iz pljevaljskog tužilaštva, taj predmet je u fazi izviđaja.

Policajci sa opremom za razbijanje demonstracija tukli su 21-godišnjaka tokom protesta građana protiv hapšenja vladike Joanikija i sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske i tu policijsku „akciju” zabeležile su kamere.

„Na kadrovima dostupnog snimka se vidi da O.M. koji nije pružao nikakav otpor, najmanje sedam policijskih službenika udaraju nogama, rukama i pendrecima. Broj udaraca koje je primio O.M. je značajan”, naveli su iz Saveta.

Na snimku se, kako su dodali, vidi da jedan od policajaca koji ga je takođe udarao, podiže desnu ruku kao znak kolegama da prestanu sa udaranjem nakon čega svi prisutni policajci prestaju da udaraju O.M.

„Savet je na osnovu dostupne dokumentacije i video-zapisa, ocenio da su policijski službenici Centra bezbednosti Pljevlja u postupanju prema građaninu O. M. prekoračili ovlašćenja zbog čega je došlo do povrede prava”, piše u zaključku Saveta.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala