Drugo lice ruskih oligarha: Zadužio se da isplati radnike

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaEmin Agalarov
Emin Agalarov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potpredsednik kompanije „Krokus grup“ i pevač Emin Agalarov, sin ruskog milijardera Araza Agalarova, saopštio je da je prodao tri automobila zbog krize izazvane pandemijom virusa korona kako bi mogao isplatiti plate zaposlenima, prenosi RBK.

Prema rečima Emina Agalarova, kompanija „Krokus grup“ prolazi kroz težak period. Čak i ako rasproda sve preostale automobile, ipak neće imati dovoljno novca da obezbedi plate za 15.000 zaposlenih.

Kako je rekao, od novca koji bi dobio čak i da proda sve svoje automobile ne bi mogao da pokrije plate ni za 10 odsto zaposlenih u kompaniji. Zbog toga je bio prinuđen da uzme kredit.

Agalarov ističe da kompanija trpi velike gubitke. Trenutno su zatvorene koncertne sale, mnogo prodavnica i restorana, a u centru za izložbu je otvorena bolnica za obolele od virusa korona.

„Izgubili smo 90 odsto naših prihoda, a rashodi se nisu mnogo umanjili. Trpimo gubitke iz meseca u mesec, iz dana u dan“, rekao je on.

Pritom, Agalarov smatra da se ni nakon ponovnog otvaranja šteta neće moći izbeći, jer lica koja iznajmljuju prostor na teritoriji tržnih centara „Krokus“ ne mogu da plate zakup zbog krize.

„Krokus grup“  je jedna od vodećih i najvećih kompanija u Rusiji koja se bavi razvojem tržišta nekretnina. Osnovana je 1989. godine. Ukupna površina realizovanih projekata premašuje četiri miliona kvadratnih metara.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala